Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Αίγυπτος: 15 χρόνια φυλακή επειδή έγιναν χριστιανοί

Aigyptos Xristianoi-2-NAI
Γιατί σιωπούν οι «προοδευτικοί» στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με την είδηση της Gazeteport, η Αιγύπτια Νάντια Μουχάμετ Αλή, πριν από 23 χρόνια παντρεύτηκε τον Μουχάμετ Αμπντουλβαχάμπ Μουσταφά και έγινε μουσουλμάνα. Αλλά όταν πέθανε ο σύζυγος της γύρισε στην παλιά της θρησκεία. Όταν η γυναίκα και τα επτά της παιδιά έγιναν χριστιανοί, οι εισαγγελείς της πόλης Μπενί Σουέφ όπου ζούνε της άσκησαν δίωξη.
Η υπόθεση αλλαγής θρησκείας αποκαλύφθηκε το 2004 όταν επιχείρησαν να βγάλουν νέες ταυτότητες. Στην δίκη που έγινε την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκε στην γυναίκα και στα 7 παιδιά
της, ποινή φυλάκισης 15 ετών. Επίσης ποινή 5 ετών επιβλήθηκε και σε κάθε ένα από άλλα 7 άτομα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν πως ανησυχούν από την απόφαση αυτή που λήφθηκε μετά την άνοδο των ισλαμιστών στην κυβέρνηση της Αιγύπτου.
Οι ισλαμικοί κανόνες αποτέλεσαν την βάση του νέου συντάγματος που ψηφίστηκε μετά την ανατροπή του Χουσνί Μπουμπάρακ, και την άνοδο των Μουσουλμάνων Αδερφών στην εξουσία. Παρατηρητές ανησυχούν πως η ήδη δύσκολη κατάσταση των χριστιανών εκεί, μετά το νέο σύνταγμα θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο.
 (haber.sol.org.tr – tourkikanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου