Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση 12 ωρών Ξεκίνησε η ψηφοφορία

Μετά από νέα ένταση μεταξύ κυβερνητικών κομμάτων και αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά για τα ψηφοδέλτια, που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το βράδυ η διαδικασία της ψηφοφορίας με τον τρόπο που είχε προτείνει εξ αρχής η πλειοψηφία.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι βουλευτές θα λάβουν ψηφοδέλτια που στο πάνω μέρος αναγράφει το όνομα του εγκαλούμενου προσώπου και από κάτω θα έχει τρεις επιλογές όσες και οι προτάσεις των κομμάτων που ζητούν την παραπομπή του.

Πρακτικά, οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν για παράδειγμα την παραπομπή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με βάση την πρόταση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων- Χρυσής Αυγής ή και των τριών.

Με τον τρόπο αυτό στο τέλος της διαδικασίας ο κ. Παπακωνσταντίνου μπορεί να παραπεμφθεί και για
τις 3 προτάσεις.
Να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση πρότεινε να υπάρχουν ψηφοδέλτια όπου κάτω από το όνομα του εγκαλούμενου θα καταγράφονται όλα τα αδικήματα και κάθε βουλευτής θα επιλέγει για ποιο θέλει να τον παραπέμψει.
Θυμίζουμε ότι νωρίτερα υπήρξε εμπλοκή στην διαδικασία της ψηφοφορίας  για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, αφού την τελευταία στιγμή στα χέρια των βουλευτών συμπληρωματική δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα, διαμάχη δημιουργήθηκε και για τα ψηφοδέλτια.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να διακόψει την συνεδρίαση και να μεταθέσει για αύριο την ψηφοφορία προκειμένου να της δοθεί χρόνος να μελετήσουν τα νέα στοιχεία. 

Ο πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήγησε ότι το θέμα είναι παρεμπίπτον και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει δια εγέρσεως. Τελικά η πλειοψηφία αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου