Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Σε επίπεδα ρεκόρ η ζήτηση για τα 10ετή ισπανικά ομόλογα



Μετριάζονται οι φόβοι για προσφυγή στους μηχανισμούς διάσωσης
Στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδό της έφθασε η ζήτηση ισπανικών δεκαετών ομολόγων, στα 24 δισ. ευρώ, στην τέταρτη συνεχόμενη επιτυχημένη δημοπρασία τίτλων του δημοσίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Ο υπουργός Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίνδος, έκανε λόγο για μία προσπάθεια να μετριαστούν τις ανησυχίες για πιθανή προσφυγή της χώρας στους μηχανισμούς δανεισμού της ευρωζώνης.

Όπως πρόσθεσε ο Ντε Γκίνδος, τα 24 δισ. ευρώ αποτελούν ένα ποσόν «που ποτέ δεν επιτεύχθηκε σε όλη την ιστορία του υπουργείου Οικονομικών της Ισπανίας», μιλώντας από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Το 60% της ζήτησης αυτής προέρχεται από ξένους επενδυτές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους μάλιστα δραστηριοποιούνται εκτός της ζώνης του ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός, διαβλέποντας στο επίτευγμα αυτό μία σημαντική ένδειξη προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην ισπανική οικονομία.

Το ισπανικό υπουργείο φιλοδοξούσε να συγκεντρώσει από τη σημερινή δημοπρασία ένα ποσό μεταξύ 3 και 4 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημοσιεύσει αργότερα το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου