Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Κίνδυνος μπλακ άουτ στο Taxisnet

Κίνδυνος μπλακ άουτ στο Taxisnet
Ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών και εξαιτίας των αυξημένων πιθανοτήτων να σπεύσουν πολλοί φορολογούμενοι ταυτόχρονα και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά, λίγες μέρες πριν από τη 16η Ιουλίου, που εκπνέει η σχετική προθεσμία, με συνέπεια το σύστημα Taxisnet να μην αντέξει τόσο μεγάλο φόρτο και να υποστεί μπλακ άουτ. Στη ΓΓΠΣ προετοιμάζονται ήδη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ευελπιστούν ότι οι διαδικασίες αναβάθμισης του

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ Επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου, ώστε να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη

Επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου, ώστε να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη
Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Θα πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στην Ευρωζώνη και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αυτοαποκλειστεί από τις διαδικασίες ανασχεδιασμού της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Ενώ η νέα κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου, ώστε να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Η παραπάνω θέση διατυπώθηκε χθες από τους κορυφαίους Ελληνες τραπεζίτες κ. Γιάννη Κωστόπουλο, Νικόλαο Νανόπουλο και Μιχάλη Σάλλα, στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων

Η Ευρώπη επέλεξε να ζήσει. Εμείς;

Η Ευρώπη αποφασίζει αν θέλει να ζήσει ή να πεθάνει γράφαμε την Πέμπτη για τη Σύνοδο Κορυφής.
Τελικά, το ένστικτο της επιβίωσης υπερίσχυσε και οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέλεξαν να ενισχύσουν την πληγωμένη Ευρώπη και να συνεχίσουν μαζί το ταξίδι και την περιπέτεια της Ενωμένης Ευρώπης.
Οι αποφάσεις δεν είναι απλώς βαρυσήμαντες. Είναι ιστορικές, και θα αφήσουν το ίχνος τους στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Είναι ιστορικές γιατί υποχρεώθηκαν η Μέρκελ και οι Γερμανοί σε αναδίπλωση και συμβιβασμό, αποδεικνύοντας πως το παιχνίδι του συσχετισμού των δυνάμεων μπορεί να λειτουργήσει παρά τη

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Εμείς και ο κόσμος μας" ΡΙΚ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ


Εάν έχετε λίγη υπομονή, θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για μία ακόμα πιο αποτελεσματικότερη (του γλυκού τραχανά) συνταγή για να διέλθουμε (χορτάτοι τουλάχιστον) την κρίση αλλά και να απαλείψουμε τα φουσκωμένα δάνεια.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ
ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΑΡΙΑ
Έτσ ακούγουντει τα γρούνια. Του σφάζνει λοιπόν. Μόλις του σφάξνει του κρεμάνει, άμα είν’ χασάπς του γδέρν κει πέρα, άμα είν’ ατζαμήδες σαν τουν πατέρα σ’... Άμα είν’ μεγάλου θα του γδάρς, άμα είν’ μικρό θα του μαδήεις.
Άμα δεν είν’ πολύ μεγάλου, είν’ είκουσ’ εικουσπέντε κιλά, τριάντα... θάχς βρασμένου νερό και θα περιχύνς πάνου στου δέρμα κι αμέσως του ξύνς. Του ξύνς, του ξύνς, ξύνητει πουλύ εύκολα και

Τι μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από την υποχώρηση της Γερμανίας;


Τελικά, αρχηγού… απόντος μην περιμένουμε και πολλά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες, χωρίς να θέλουμε σε καμιά περίπτωση να υποτιμήσουμε τον κ. Κ. Παπούλια και την αντιπροσωπεία που στάθηκαν καλά στη Σύνοδο Κορυφής.
Όμως, οι Ευρωπαίοι προφανώς είχαν να ασχοληθούν με πιο… σοβαρά πράγματα, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες αν κατέρρεαν θα συμπαρέσυραν την παγκόσμια οικονομία. Έτσι, η Ελλάδα και το πρόβλημά της έμειναν στα μετόπισθεν, πιθανότατα για να συζητηθούν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Χωρίς όμως πρωθυπουργό που θα πήγαινε να κάνει τις πρώτες συζητήσεις για επαναδιαπραγμάτευση είναι αυτονόητο ότι δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά για τη χώρα.
Ωστόσο, στην Αθήνα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με την υποχώρηση της Γερμανίας

Έφαγε ξύλο επειδή πανηγύρισε το γκολ της Ελλάδας!

Απίστευτο περιστατικό στο Βερολίνο. Ελληνογερμανίδα έφαγε ξύλο επειδή τόλμησε να πανηγυρίσει το γκολ της Ελλάδας στον αγώνα του Euro στις 22 Ιουνίου. Τι δηλώνει σήμερα η ίδια....

Σοκαρισμένη και με πολλά γιατί να παραμένουν αναπάντητα, η 19χρονη μητέρα με την διπλή καταγωγή - τόσο την ελληνική, όσο και τη γερμανική - μετράει τις πληγές της από τις 22 Ιουνίου.

Την ημέρα του κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας - Γερμανίας.

Η νεαρή μητέρα πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με φίλους της σε Fan Zone του Βερολίνου

Δύο άγνωστες μαγευτικές παραλίες στη Θάσο

Πιστός στην προσπάθεια μου να προωθήσω τον τόπο μου, αλλά και να πείσω τους Θεσσαλονικείς ότι… Σαν την Χαλκιδική έχει και αλλού, σας στέλνω φίλοι μου άλλα 2 βίντεο από την όμορφη Θάσο.
Είμαι Καβαλιώτης και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε αυτές τις παραλίες, είναι σχετικά άγνωστες στο πολύ κοινό και ..
καλύπτουν τα 2 άκρα. Ήσυχη παραλία- παραλία με beach bar.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΘΗΣ, ΘΑΣΟΣ

Χαρά που μας έδωσαν οι Γερμανοί

"Μεγάλη Μακεδονία" ονειρεύονται οι "δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα"

Τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά την υφήλιο, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές οργανώσεις που αντιπροσωπεύεται από τρία εκατομμύρια Μακεδόνες παγκοσμίως, προερχόμενα από τη Μακεδονία (τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας) σας γράφουμε για να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας για τον προκλητικό χάρτη μιας πλασματικής «Μεγάλης Μακεδονίας» ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο σας «Ατέλειωτη Φθορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης..
της Μακεδονίας [sic]» που αναρτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2012, στην ιστοσελίδα σας «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα/Reporters Sans Frontières» (www.rsf.org) [1, 2].
Για εμάς η σταθερότητα στα Βαλκάνια είναι ύψιστης σημασίας. Σταθερότητα στην περιοχή όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν όλες οι βαλκανικές χώρες δεν συνεργαστούν για να την πετύχουν. Όταν μία

Επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ;

Ότι υπάρχει ανοικτή πρόσκληση από τον Ομπάμα για επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ μόλις ο Πρωθυπουργός μπορέσει να ταξιδέψει, αναφέρει ο έγκυρος δημοσιογράφος Μ. Ιγνατίου.
 Δείτε τι έγραψε πριν λίγο στο twitter:

Ζ. Κλ. Γιούνκερ στο ΑΜΠΕ: Λύση αλά Ιταλία-Ισπανία, και για την Ελλάδα

Νέα πρόκληση κατά της χώρας μας από τον Σκοπιανό Πρόεδρο


http://www.elkosmos.gr/images/stories/_fotos_2012/vesti-Ivanov.jpeg


Δεν μπορούν αν δεν τα βάλουν με την Ελλάδα σε ημερήσια βάση!

Αυτή τη φορά, ο Σκοπιανός Πρόεδρος, μιλώντας στο Crans Montana Forum, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε τα κάτωθι:

«Βοηθάμε την ελληνική οικονομία, όμως οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να ζουν στο 19ο αιώνα, με

Η απόφαση των Βρυξελλών


1812045

Την απόλυτη ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της συνόδου Κορυφής εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ.β. Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζε Μανουελ Μπαρόζο.
Η συμφωνία επήλθε αφού οι πιέσεις του ιταλό - ισπανικού άξονα υποχρέωσαν σε υποχώρηση την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Το κοινό ανακοινωθέν προβλέπει τα εξής:
• Παρεμβάσεις από την EKT στην αγορά ομολόγων όταν τα spreads γίνονται αφόρητα,
• ESM και ο EFSF θα μπορούν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, συνοδεία

Αυξήθηκαν οι άνεργοι και στην Γερμανία


louketo-krisi


Νέα αύξηση του αριθμού των ανέργων παρουσιάζεται και στην Γερμανία.
Συγκεκριμένα με βάση τον Γερμανικό Οργανισμό Απασχόλησης οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 7.000 τον περασμένο Ιούνιο φθάνοντας τα 2,88 εκατομμύρια άτομα με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται

Ο Μακεδονικός Αγώνας 1904-1908




Νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Και νέα παράταση στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία που κανονικά εκπνέει σήμερα, θα παραταθεί μέχρι τις 16 Ιουλίου.
Η ρύθμιση επιτρέπει στους οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις 29 Φεβρουαρίου, να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε έως και 24 δόσεις. Υπό προϋποθέσεις, οι δόσεις μπορεί να αυξηθούν και σε 60 αλλά ο οφειλέτης

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ: Αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού εκτιμά η Ιρλανδία

ΕΕ: Αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού εκτιμά η Ιρλανδία
Η απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης να επιτρέψουν στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης να συμμετέχουν απευθείας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί σημαντική μεταβολή των κανόνων του παιγνιδιού για την Ιρλανδία.
Το Δουβλίνο αναμένει ότι πλέον θα ανοίξει ο δρόμος για να επιστρέψει στις αγορές, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της

ΑΝΑΓΚΗ...ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Αποβολή Ελλάδας και Πορτογαλίας από το ευρώ προτείνει η Blackstone

Αποβολή Ελλάδας και Πορτογαλίας από το ευρώ προτείνει η Blackstone
Η ευρωζώνη θα πρέπει να αποβάλει την Ελλάδα και την Πορτογαλία για να επιβιώσει, δήλωσε ο πρόεδρος του επενδυτικού και συμβουλευτικού ομίλου Blackstone Τόνι Τζέιμς.
Η Blackstone είχε τον ρόλο συμβούλου για τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας στη διαδικασία που οδήγησε στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων (PSI).
«Θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ για κάποιο διάστημα, αλλά

Η «ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ESM «Εξηγήσεις» στη γερμανική βουλή για τη Σύνοδο Κορυφής θα δώσει η Μέρκελ

«Εξηγήσεις» στη γερμανική βουλή για τη Σύνοδο Κορυφής θα δώσει η Μέρκελ
Εξηγήσεις για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να δώσει στην ομιλία της το απόγευμα της Παρασκευής, στις 18:00 ώρα Ελλάδα), η Αγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).
Η κυβέρνηση χρειάζεται τις ψήφους των δύο τρίτων της Άνω και

ΒΟΥΛΗ Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξελέγη με ρεκόρ ψήφων νέος πρόεδρος της Βουλής την Παρασκευή.
«Αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή που με εκλέξατε με τόσο μεγάλη πλειοψηφία», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας συγκέντρωσε 223 ψήφους από το

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ Τουλάχιστον 30 νεκροί από τους μουσώνες που «πνίγουν» την Ινδία

Τουλάχιστον 30 νεκροί από τους μουσώνες που «πνίγουν» την Ινδία
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπίστηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν οι μουσώνες στο κρατίδιο Άσαμ της βορειοανατολικής Ινδίας.
Οι 21 από τις 27 περιφέρειες του Άσαμ επλήγησαν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ο Βραχμαπούτρα, ένας από τους

ΚΥΠΡΟΣ Απερρίφθη η άρση ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια

Απερρίφθη η άρση ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια
Απερρίφθη στην Κύπρο το αίτημα άρσης ασυλίας του Προέδρου Χριστόφια.
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα τριών οικογενειών, θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, καθώς όπως αποφάνθηκε, δεν υπάρχει νομική υπόθεση εναντίον του.
Ο Γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης αρκέστηκε να πει ότι η

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ Συνεχίζει τις προσπάθειες για διακρατικό δάνειο η Κύπρος

Συνεχίζει τις προσπάθειες για διακρατικό δάνειο η Κύπρος
Η κυπριακή κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για εξασφάλιση διακρατικού δανείου, με ικανοποιητικούς όρους, σε συνδυασμό με την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, δήλωσε στο ΡΙΚ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης και ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία πραγματοποιούνται σε ανώτατο επίπεδο, ενώ αναμένεται και

ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Δύο πίτσες για τη... Μέρκελ

Δύο πίτσες για τη... Μέρκελ
Πολιτική διάσταση στη νίκη της Ιταλίας επί της Γερμανίας δίνει ο Τύπος στη χώρα των νικητών.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τίτλος της "Libero", "VaffanMerkel" (άντε π... Μέρκελ), με τη φωτογραφία του Μπαλοτέλι να… σουτάρει με μανία τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Η "Il Giornale" γράφει "Ευχαριστούμε Ιταλία. Όχι ο Μόντι, αλλά ο

ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Εκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας

Εκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας
Δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών για συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης, με κατάρτιση και έκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας, σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας εντοπίστηκαν 121 πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής. Σημειώνεται ότι τα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Μόντι προς Ρομπάι: 'Που πας;'

Μόντι προς Ρομπάι: 'Που πας;'
Ο Μάριο Μόντι είχε προειδοποιήσει ότι η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί ακόμη και έως το βράδυ της Κυριακής αν χρειαστεί, προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές.
Ο Μαριάνο Ραχόι είχε εκφράσει την αγωνία του για τα υψηλά επιτόκια με τα οποία αναγκάζεται να δανειστεί. Όμως η Ανγκελα Μέρκελ δεν έδειξε να συγκινείται... Έτσι, εκεί που όλα κυλούσαν όπως συνήθως σε μια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ξαφνικά άρχισε η αντεπίθεση του νότου...

Οι «27» είχαν καταλήξει στο πακέτο για την ανάπτυξη της Ευρώπης ύψους 120 δισ. ευρώ και την

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Spiegel: Η νύχτα που η Μέρκελ έχασε

Spiegel: Η νύχτα που η Μέρκελ έχασε
Αποφασισμένος να «νικήσει» ο Νότος πήγε στην Σύνοδο Κορυφής ο Μάριο Μόντι, ο οποίος ξεκαθάρισε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες της Συνόδου: «Θα κάτσετε όλοι κάτω μέχρι να βρούμε λύση»!
Σύμφωνα με το Spiegel, ο Μάριο Μόντι είχε προειδοποιήσει ότι η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής αν χρειαστεί, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, που θα καθησυχάσουν τις αγορές!
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε την αγωνία του για τα υψηλά επιτόκια. με τα οποία δανείζεται η Ισπανία.
Η… αδιαφορία της Μέρκελ (δεν συγκινήθηκε καθόλου όμως) προκάλεσε την δυσαρέσκεια των

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 8.800 μετανάστες ζητούν τον επαναπατρισμό τους

8.800 μετανάστες ζητούν τον επαναπατρισμό τους
Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης.
Από αυτούς, οι 7.052 είναι μη νόμιμοι μετανάστες, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο και οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει

ΚΑΤΑ 3 ΒΑΘΜΙΔΕΣ H Moody's υποβάθμισε την ισπανική Repsol

H Moody's υποβάθμισε την ισπανική Repsol
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's μετέτρεψε σήμερα την προοπτική τού πετρελαϊκού ομίλου της Ισπανίας Repsol σε αρνητική, κίνηση που προοιωνίζεται την περαιτέρω υποβάθμισή του στο κοντινό μέλλον.
Η σημερινή κίνηση του Moody's για τον Repsol ακολουθεί την υποβάθμιση την 12η Ιουνίου από τον οίκο της πιστοληπτικής ικανότητας του ίδιου ομίλου κατά μια βαθμίδα, σε Baa3, «μετά την

EURO 2012 «Την Μέρκελ εξαφάνισε εκείνο το κοπέλι.. και στην υγειά του πίνουμε, εβίβα Μπαλοτέλι!»

«Την Μέρκελ εξαφάνισε εκείνο το κοπέλι.. και στην υγειά του πίνουμε, εβίβα Μπαλοτέλι!»
«Φωτιά» πήρε το twitter και το facebook για χάρη του Μάριο Μπαλοτέλι που έκανε την Εθνική Ιταλίας Πρωταθλήτρια του Euro 2012!
Χαρούμενοι και οι Έλληνες για τη νίκη της γειτονικής μας Ιταλίας και την ήττα της Γερμανίας..., εμπνεύστηκαν και δημοσιοποίησαν

Σύσκεψη υπό τον Σαμαρά στην Κηφισιά

Σύσκεψη υπό τον Σαμαρά αυτή την ώρα στην Κηφισιά
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιείται  στην οικία του στην Κηφισιά, αφού ο πρωθυπουργός παραμένει κλινήρης, μετά την επέμβαση που έκανε στο μάτι του.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο νέος πρόεδρος της Βουλής Β.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Ικανοποίηση του Λευκού Οίκου για τις αποφάσεις της ΕΕ

Ικανοποίηση του Λευκού Οίκου για τις αποφάσεις της ΕΕ
Οι ΗΠΑ θεωρούν ενθαρρυντική την πρόοδο που επιτεύχθηκε από τους ευρωπαίους ηγέτες κατά τις χθεσινοβραδινές τους συνομιλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, προειδοποιώντας συνάμα πως τα προβλήματα δεν λύθηκαν διαμιάς.
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζέι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Σωστές οι αποφάσεις της ΕΕ λέει το SPD

Σωστές οι αποφάσεις της ΕΕ λέει το SPD
Ορθές χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την ψήφιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ESM, και υποστήριξε ότι αυτές οι αποφάσεις δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την πίεση από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.
Ο κ. Γκάμπριελ χαιρέτισε ακόμη την ώθηση που δόθηκε προς την κατεύθυνση της επιβολής φόρου

ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ UNESCO Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ο Ναός της Γεννήσεως του Χριστού

Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ο Ναός της Γεννήσεως του Χριστού

Μεγάλη διάκριση για το σύμβολο της Χριστιανοσύνης, τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ καθώς η Unesco ενέγραψε τον ενέταξε στη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια κατεπείγουσα διαδικασία στη διάρκεια συνόδου στην Αγία Πετρούπολη.

Το μνημείο «Τόπος γεννήσεως του Ιησού», το οποίο περιλαμβάνει επίσης τον δρόμο του προσκυνήματος, ενεγράφη

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Πέντε ελληνικά ΑΕΙ στα κορυφαία του κόσμου

Πέντε ελληνικά ΑΕΙ στα κορυφαία του κόσμου
Το… έξω πάμε καλά, φαίνεται ότι ισχύει για τα ΑΕΙ της χώρας καθώς πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια διακρίνονται στα κορυφαία 200 Ιδρύματα του κόσμου στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS ανά ειδικότητα για το 2012.
Είναια μια παγκόσμια έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, η οποία συγκρίνει 600 πανεπιστήμια από 27 χώρες στον

Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Πώς το... κάρο μπήκε μπροστά από τα βόδια

Πώς το... κάρο μπήκε μπροστά από τα βόδια
Από την αρχή της κρίσης στην Ευρωζώνη, προ διετίας, Γερμανοί αξιωματούχοι έκαναν συχνά λόγο για την ανάγκη μιας «συνολικής λύσης». Στην βάση αυτή είχε διαμορφωθεί ο άξονας Μερ-κοζί, μεταξύ της Καγκελαρίου και του πρώην Γάλλου Προέδρου.
Όσο η κρίση κλιμακώνεται, τόσο περισσότερο προφανής γίνεται η ανάγκη για συνολική αντιμετώπισή της. Τώρα όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να κοπεί ο… γόρδιος δεσμός μεταξύ τραπεζικού και δημοσιονομικού προβλήματος. Αυτού, δηλαδή, που συμβαίνει στην Ισπανία, όπου η βαθιά ύφεση που προκαλούν στην οικονομία τα παράλογα μέτρα λιτότητας και οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις,

Πρώτη εμφάνιση Σαμαρά στους δημοσιογράφους μετά την περιπέτεια με το μάτι του


Τους …τρέλανε ο Αντώνης Σαμαράς. Ενώ οργιάζουν οι φήμες των καλοθελητών περί της κατάστασης της υγείας του, πριν από λίγο βγήκε έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά, χωρίς επιδέσμους στο μάτι και χαιρέτησε τους δημοσιογράφους που κατοικοεδρεύουν εκεί.
Όπως γράψαμε προηγουμένως τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι φήμες ότι η κατάστασή του “είναι σοβαρή”, ότι θα ξαναπάει στο “Αττικό” κλπ. Την στιγμή που ο γιατρός του κ. Θεοδοσιάδης διαβεβαιώνει ότι η μετεγχειριτική κατάσταση εξελίσσεται ομαλά και
δεν χρειάζεται να ξαναπάει στο νοσοκομείο.
Η καλύτερη απάντηση, εξάλλου,  στο όργιο φημολογίας που διακινείται τις τελευταίες ημέρες από

Το PKK επιτέθηκε σε τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου


Το PKK επιτέθηκε σε τουρκικό αγωγό φυσικού αερίοιυ

Διακοπή της ροής του φυσικού αερίου από Ιράν στην Τουρκία παραδέχθηκε η Αγκυρα  λόγω επίθεσης ανταρτών του ΡΚΚ στον  αγωγό.Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV με τον τίτλο «Σταμάτησε η ροή φυσικού αερίου προς την Τουρκία» , ο τούρκος Υπουργός Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλντιζ επιβεβαίωσε  σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι επειδή έγινε επίθεση στον αγωγό

Δύο αεροπλανοφόρα καθ'οδόν προς την Συρία - Κλιμακώνουν οι δυτικοί και πάνε για no-fly-zone

Η ομάδα μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου (R71) Charles de Gaulle πρόκειται να ενωθεί στην Α.Μεσόγειο με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) σε δύο εβδομάδες στην πλεόν απτή απειλή κατά της Συρίας από τότε που ξεκίνησς η κρίση.
Τα δύο αερoπλανοφόρα μεταφέρουν περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη και σίγουρα αποτελούν μια εξαιρετικά ισχυρή αεροπορική δύναμη ικανή να επιβάλλει την no-fly-zone που

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2012» Αρχίζουν το Σάββατο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Χοροί του Κόσμου»

Με μια μεγάλη εντυπωσιακή παρέλαση όλων των εθνικών αποστολών στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι ξεκινούν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Χοροί του Κόσμου: ημέρες Ήλιος και Πέτρα – ημέρες Cosmopolis», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2012». Στις 21.00 την ίδια μέρα θα γίνει παρέλαση των αποστολών στους κεντρικούς δρόμους της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Καρβάλης. Η παρέλαση θα καταλήξει στο λαογραφικό
χωριό Ακόντισμα όπου θα γίνει και η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ από το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ μέχρι και την Τρίτη 3/7 είναι το ακόλουθο:

Κυριακή 1 Ιουλίου

«Χοροί του Κόσμου» στην Καβάλα

Η Καβάλα τιμά τον πολιούχο της, Άγιο Παύλο



Με τον πανηγυρικό Εσπερινό και τη λιτάνευση της εικόνας, άρχισε χθες βράδυ ο εορτασμός της μνήμης του πολιούχου Αγίου της πόλης της Καβάλας, Αποστόλου Παύλου. Στις χθεσινές εκδηλώσεις χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Προκόπιος, ενώ συμμετείχαν κι άλλοι μητροπολίτες, κληρικοί όλων των ενοριών της πόλης, οι τοπικές αρχές και πολλοί Καβαλιώτες. Μετά τον Εσπερινό,
στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στην οδό

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ Ανοιχτό σε αλλαγές για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ανοιχτό σε αλλαγές για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Ανοιχτό σε αλλαγές στο μείγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί παραμένουν σε ισχύ, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αυτό προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Ταμείου, κ. Τζέρι Ράις, ο οποίος γνωστοποίησε παράλληλα πως η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Ομως, όπως πρόσθεσε, η επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος θα καθυστερήσει, καθώς αρχικά θα γίνουν οι πρώτες συζητήσεις με την κυβέρνηση, θα ακολουθήσει ο έλεγχος από τα τεχνικά
κλιμάκια και στη συνέχεια θα επιστρέψουν οι επικεφαλής για τις τελικές διαπραγματεύσεις.
Πηγές εκτός Ταμείου υποστήριξαν ότι «αυτό που προέχει, πριν ακολουθήσει η διαπραγματευτική

ΑΓΟΡΕΣ Άλμα στις μετοχές, βουτιά στα σπρεντ

Άλμα στις μετοχές, βουτιά στα σπρεντ
Ανέλπιστη ανακούφιση προκάλεσαν στις απανταχού αγορές οι αποφάσεις της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την οποία ο πήχης προσδοκιών των επενδυτών είχε πέσει ανησυχητικά χαμηλά.
Η απόφαση για δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης (τον προσωρινό «EFSF» και τον μόνιμο «ESM»), θεωρήθηκε από τις αγορές ότι κόβει τον «ομφάλιο λώρο» που ένωνε τον χρηματοπιστωτικό κλάδο με το δημόσιο χρέος, μιας και η ενίσχυση του πρώτου δεν θα συνεπάγεται πλέον αυτομάτως την αύξηση του δεύτερου (όπως συνέβη μέχρι σήμερα στις
περιπτώσεις Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας).
Ως εκ τούτου, η απόφαση εκλήφθη από τους επενδυτές ως ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αποτροπής τυχόν καταρρεύσεων ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς επίσης και σημαντική λογιστική ανάσα για το χρέος των υπερχρεωμένων χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
Με ικανοποίηση επίσης έγινε δεκτή και η απόφαση που έχει να κάνει με την ενεργοποίηση της

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Μειώνεται το ελληνικό χρέος κατά 50 δισ. ευρώ

Μειώνεται το ελληνικό χρέος κατά 50 δισ. ευρώ
Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο μείωσης του Δημόσιου χρέους κατά 50 δισ. ευρώ ή 25% του ΑΕΠ μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τους μηχανισμούς διάσωσης.
Με την απόφαση οι ευρωπαϊκές τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα μπορούν να απευθύνονται για την ανακεφαλαιοποίηση τους στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) χωρίς να επιβαρύνεται το χρέος των κρατών μελών. Εφόσον ισχύσει η αρχή για ίση μεταχείριση των κρατών - μελών η απόφαση θα έχει

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ Πώς και πού οι Νότιοι νίκησαν τη Μέρκελ

Πώς και πού οι Νότιοι νίκησαν τη Μέρκελ
Στη δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού που θα επιτρέπει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τους μηχανισμούς στήριξης, υπό ορισμένους όρους, συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, έπειτα από τις μαραθώνιες συνομιλίες κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, κάνοντας το πρώτο βήμα προς μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.
Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της Ευρωζώνης για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των ηγετών της Ισπανίας και της Ιταλίας, η Σύνοδος Κορυφής συμφώνησε ότι τα ταμεία στήριξης της ζώνης του ευρώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη
σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων χωρίς να εξαναγκάζονται οι χώρες που συμμορφώνονται προς
τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ να υιοθετούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας ή να προχωρούν σε

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Επιτέλους, έφαγε ένα γκολ και η Μέρκελ (γερμανική υποχώρηση στη Σύνοδο)


Την ίδια στιγμή που ο σούπερ Μάριο Μπαλοτέλι έβαζε δύο γκολ στη Γερμανία, ένας άλλος Μάριο, ο Μόντι, σε συνεργασία με έναν Μαριάνο (Ραχόι) και με τη διακριτική στήριξη του Φρανσουά Ολάντ, έβαζαν τα δικά τους… γκολ στην Αγκ. Μέρκελ.
Από τις πρώτες δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών το πρωί την Παρασκευή φάνηκε ότι Ιταλία και Ισπανία «μετρούν» διαφορετικά στην Ευρώπη και μπορούν να εκβιάσουν τους Γερμανούς και να πετύχουν βασικούς στόχους τους.
Τι σημαίνουν για την Ελλάδα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής θα τα δούμε και αργότερα. Θα μπορούσε να είναι καλά νέα, θα μπορούσε και κακά. Αν π.χ. Μπορεί και η Γερμανία να υποχωρεί, γιατί να μην το κάνει για το ελληνικό πρόβλημα;
Από την άλλη, ίσως οι Ευρωπαίοι μας θεωρούν χαμένη υπόθεση και ρίχνουν όλο το βάρος τους στις

Δυστυχώς για ορισμένους, ο Σαμαράς κυβερνά


Μπορεί μεν ο Σαμαράς να βρίσκεται ακόμα σε περίοδο ανάρρωσης, μετά από μια δύσκολη εγχείρηση στο μάτι του. Όμως ήδη από τώρα κυβερνάει. Στην κατοικία του στην Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον εκπροσωπεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.. Πριν τη Σύνοδο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, όπως τους Francois Hollande και  Mario Monti, τον Πρόεδρο της Ευρωπαίκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso και την Καγκελάριο της Γερμανίας

Αποκαλύπτουμε στον ΣΥΡΙΖΑ τα μυστικά της κυβέρνησης για να μην κουράζεται…


Έχουμε κάνει αυστηρή κριτική για τις αστοχίες της κυβέρνησης, τα λάθη, τις παραλείψεις και την αλαζονεία ορισμένων. Και περιμένουμε φυσικά να διορθωθούν.
Όμως, δε μπορούμε να μην κάνουμε και κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πιστεύει ότι έχει γίνει… θεός και μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει. Κι από τα πρώτα δείγματα γραφής αντιπολιτευτικής τακτικής, καταλαβαίνουμε ότι θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.
Ξεκινάμε με το γεγονός της παραίτησης του Γ. Βερνίκου ο οποίος ως μέτοχος σε υπεράκτια εταιρεία για τυπικούς λόγους δεν μπορούσε να είναι μέλος της κυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ημέρες κοκορεύεται για την τεράστια επιτυχία του, να αποπέμψει μέλος της

«Εμμονή να αντιπολιτεύεται τη χώρα» αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Για «εμμονή του κ. Τσίπρα να αντιπολιτεύεται τη χώρα» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, με το οποίο κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «υποταγή στους δανειστές».

Ο κ. Σαμαράς «ούτε καν 'ψέλλισε' τη δική του προεκλογική δέσμευση για 'επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου'»

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος


Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι μόνον, έθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Από την πλευρά τού ΠΑΣΟΚ, πάντως, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση- σχολιασμός, ενώ στελέχη της Ιπποκράτους που ρωτήθηκαν σχετικά, έλεγαν ότι το θέμα «δεν μας απασχολεί, διότι δεν μας αφορά».
Ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει σε «συστατικό συνέδριο», να αποφασίσει τι κόμμα θέλει να είναι και στη συνέχεια να αποφασίσει ποιος θα είναι αρχηγός, αντιδιαστέλλοντας την πρότασή του με εκείνη του κ. Βενιζέλου, που

Νέος πρόεδρος της Βουλής, εξελέγη ο Β. Μεϊμαράκης, με απόλυτη πλειοψηφία


Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναδείχθηκε, με απόλυτη πλειοψηφία, νέος πρόεδρος της Βουλής. Στη μυστική ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 11.15 το πρωί, ψήφισαν υπέρ του κ. Μεϊμαράκη 223 βουλευτές ενώ 66 βουλευτές ψήφισαν λευκό και 1 βουλευτής ψήφισε άκυρο.
 
Νέο ρεκόρ ψήφων από τη μεταπολίτευση και μετά, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα για τον κ. Μεϊμαράκη ο εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου Γιάννης Τραγάκης.
 
Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής. Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν επίσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η

Βρυξέλλες: Απευθείας, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από τα ταμεία στήριξης

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα να αναλάβουν επείγουσα δράση για να μειώσουν τα αυξανόμενα κόστη δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας και για να δημιουργήσουν ως το τέλος της φετινής χρονιάς ένα ενιαίο εποπτικό σώμα για τις τράπεζες της ευρωζώνης, πρώτο βήμα προς μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.
Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των ηγετών της Ισπανίας και της Ιταλίας, μια μεταμεσονύκτια σύνοδος κορυφής των 17 χωρών της ευρωζώνης συμφώνησε ότι τα ταμεία στήριξης της ζώνης του ευρώ θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων χωρίς να εξαναγκάζονται οι χώρες που συμμορφώνονται προς τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ να υιοθετούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ή οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Έπειτα από ώρες συζήτησης, συμφώνησαν επίσης ότι το μελλοντικό μόνιμο ταμείο στήριξης της

Δεν παραιτούνται οι γραμματείς στο υπουργείο Παιδείας


1ypoyrgeio_paideias_thumb_medium200_150

 Δεν παραιτούνται οι γραμματείς στο υπουργείο Παιδείας
Με «φαρσοκωμωδία» μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η προσπάθεια… συναίνεσης στο υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το κτίριο του Αμαρουσίου, οι γραμματείς που είχαν ορισθεί από τις προηγούμενες ηγεσίες στο υπουργείο αρνούνται να παραιτηθούν, με το επιχείρημα ότι Νέα Δημοκρατία, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ συγκυβερνούν και δεν έχουν λάβει σχετική εντολή από εκείνους που τους όρισαν!
Το θέμα δημιουργεί κωλυσιεργία στον ορισμό των νέων γενικών

ΔΟΕ: Να μη γίνει καμιά περικοπή στο επίδομα παραμεθορίων περιοχών.


xrimata_250_250_thumb_medium200_150
Αρ. Πρωτ:1221 Αθήνα 30/6/2012
Προς
1. τον Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
2. τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
κ. Αντώνη Μανιτάκη
Κοιν.: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


ΘΕΜΑ: "Καθορισμός περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος Απομακρυσμένων - Παραμεθόριων περιοχών"
Κύριοι Υπουργοί,
Με την απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ.13129/7.6.2012, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και σε εφαρμογή του άρθρου 15 παρ. 2 του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄/27.10.2011) καθορίζονται οι περιοχές όπου οι υπηρετούντες Δημόσιοι Υπάλληλοι θα

Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την περικοπή των εκπαιδευτικών αδειών


Αριθμ.Πρωτ.1218                               Αθήνα 29/6/2012

Προς : 1. τoν Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
2. το Γενικό Γραμματέα
κ. Βασίλειο Κουλαϊδή
ΚΟΙΝ: 1. Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Θέμα: Περικοπή Εκπαιδευτικών αδειών
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Το Δ.Σ της ΔΟΕ εκτιμά ότι η εκπαίδευση στη χώρα μας έχει ανάγκη από ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που καθορίζεται από τις ανάγκες των ίδιων αλλά και τις γενικότερες εκπαιδευτικές και λαϊκές ανάγκες και με απαραίτητη προϋπόθεση την εκπαιδευτική άδεια.
Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ανατροφοδοτεί ποικιλότροπα την εκπαιδευτική διαδικασία και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης συναρτάται, άμεσα, με την επιστημονική

ΑΡΣΗ των διορισμών καθηγητών ΠΕ01-07 σε δημοτικά σχολεία

Αρ. Πρωτ:1219
Αθήνα 29/6/2012

Προς :  1. Τον  Υπουργό Παιδείας                    κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
2. το Γενικό Γραμματέα
κ.  Βασίλειο Κουλαϊδή
ΚΟΙΝ:    Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Θέμα: Προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα Ιδιωτικά Σχολεία
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε  Γενικέ Γραμματέα,
Με τις υπ' αριθμ. Φ.18/97883/Δ5/31-8-2011 και Φ.18/63589/Δ5/3-6-2011 εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, που φέρουν την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα κ. Β. Κουλαϊδή, δίνεται το δικαίωμα στα Ιδιωτικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2012-2013, να προσλαμβάνουν («εφόσον αποδεδειγμένα υπάρξει έλλειψη δασκάλων») και να ανανεώνουν τις συμβάσεις στους ήδη υπηρετούντες («χωρίς να απαιτείται η τεκμηρίωση της έλλειψης

ΟΛΜΕ: Εγγραφές μαθητών στα Ελληνικά Λύκεια της Γερμανίας

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των γερμανικών αρχών, κατά το έτος 2011 μετανάστευσαν από την Ελλάδα στη Γερμανία 23.000 πολίτες. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα έχουν παιδιά μάλιστα που είναι μαθητές και πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα του Λυκείου, χωρίς επαρκή γνώση γερμανικών.
Η ελληνική πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους συμπολίτες μας αυτούς. Δυστυχώς όμως, κι ενώ υπάρχουν Ελληνικά Λύκεια που θα λειτουργήσουν κανονικά και μάλιστα με όλες τις τάξεις τους την επόμενη σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας με τελευταία ανακοίνωση της Ειδικής

ΟΛΜΕ: Όχι στην κατάρρευση των επικουρικών ταμείων και τη μετατροπή τους σε επαγγελματικά ταμεία

Η Κοινωνική Ασφάλιση της χώρας μας βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί στην Ελλάδα και την Ε.Ε.
Οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν την τελευταία περίοδο με πρόσχημα το χρέος έδωσαν τη χαριστική βολή και οδηγούν σε κατάρρευση το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Το κράτος και οι κυβερνήσεις αφού για χρόνια καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους τα οδήγησαν σε αδιέξοδο σήμερα  πλέον με τους πρόσφατους αντιασφαλιστικούς νόμους προωθούν την πλήρη ανατροπή του.
Καταργούν το δημόσιο και κοινωνικό σύστημα ασφάλισης που βασίζεται στην αλληλεγγύη των γενιών και τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του και από δημόσιο προσπαθούν να το μετατρέψουν σε ιδιωτικό , με τη θέσπιση ατομικών λογαριασμών (στα πρότυπα της Χιλής του Πινοσέτ).
Προχώρησαν σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων κύριων, επικουρικών και εφάπαξ, στην αύξηση των ορίων ηλικίας, στην αύξηση των χρόνων υπηρεσίας.
Ταυτόχρονα προχωρούν σε νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων με τις μειώσεις μισθών, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις απολύσεις από το Δημόσιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις πολιτικές που αυξάνουν

Υπουργείο Παιδείας: Στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

-----
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
email: press@minedu.gov.gr
29/06/2012
Δελτίο Τύπου

Στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ 2012
Δίδονται σήμερα στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των μαθημάτων, στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές και οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδας Α’) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι:
Στις εξετάσεις προσήλθε το 78,45% του  συνόλου των υποψηφίων (17.584 από 22.414 υποψηφίους). Το 2011 είχε προσέλθει το 79,97% του  συνόλου των υποψηφίων (17.634 από 22.049 υποψηφίους).

Φέτος αναβαθμολογήθηκαν, λόγω διαφοράς α’ και β’ βαθμολογητή, 5.250 γραπτά (ποσοστό 29,86%). Παρατηρείται δηλαδή μείωση σε σχέση με το 2011. Το 2011 είχαν αναβαθμολογηθεί  5.931 γραπτά (ποσοστό 33,63%).
Παρατηρείται σχεδόν το ίδιο ποσοστό στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν  μεταξύ 18-20 (15,13 έναντι 15,75% για το έτος 2011) και μεταξύ 15-18 (28,54% έναντι 29,98% για το έτος 2011).

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα για το θάνατο του Νέστορα Μάτσα

Δελτίο Τύπου
Συλλυπητήριο μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα για το θάνατο του Νέστορα Μάτσα

Πληροφορούμενος τον θάνατο του Νέστορα Μάτσα, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σημαντική απώλεια για τον ελληνικό παραδοσιακό πολιτισμό αποτελεί ο θάνατος του Νέστορα Μάτσα. Η διαδρομή του και το έργο του, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελεί παράδειγμα και υπόδειγμα για όσους θέλουν να μελετήσουν με σεβασμό και αξιοπιστία την πολιτισμική μας κληρονομιά».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για το θάνατο του Νέστορα Μάτσα

Δελτίο Τύπου
Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για το θάνατο του Νέστορα Μάτσα
Πληροφορούμενος τον θάνατο του Νέστορα Μάτσα, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο Νέστορας Μάτσας αφήνει πίσω του ένα πολύπλευρο έργο, όχι μόνον ως βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας, αλλά και ως ένας από τους πρώτους δημιουργούς ντοκιμαντέρ για τον παραδοσιακό μας πολιτισμό. Οι ταινίες του αποτελούν σήμερα πολύτιμο αρχειακό υλικό, μέσα από το οποίο προσεγγίζουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και την ιστορία της μελέτης του λαϊκού πολιτισμού».
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Μην παίζετε με τις πρίζες. Στο τέλος του καλωδίου δεν βρίσκεται η ξυριστική μηχανή σας!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Νομίζω ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλα παιδιά, γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη στη χώρα τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια, γνωρίζουν τα αίτια της ήττας του κόμματός τους (πλήρης αναντιστοιχία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών αποφάσεων), γνωρίζουν και τους υπευθύνους.

Ως εκ τούτου, δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρός τους κ. Βενιζέλος χρειάζεται να θέτει σε κίνδυνο τα πρώτα δύσκολα βήματα αυτού του «παιδιού της ανάγκης» που είναι η τρικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να τους παρηγορήσει.

Και επιτέλους, το μασάζ προς ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην ήττα, δεν μπορεί να προκαλεί ενδοκυβερνητικά προβλήματα – αρκετά έχει ήδη λόγω ιδιαιτεροτήτων και άλλων αντιξοοτήτων η κυβέρνηση.

Επομένως, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Είναι μια αυθεντική συνταγή, αποτελεσματική..... προσεγγίσιμη ...απόσους (τυχερούς) ζήσανε παιδιά σε χωριό! 
Αν τυχόν ενδιαφέρεστε  κάποιοι και γι' άλλες παρόμοιες (ξυνός τραχανάς, χυλοπίττες, πετιμέζι, μπουλουγούρι, πασπαλάς, μπουμπάρια !!, ...)...  έχετε λίγη υπομονή.

ΓΛΥΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ
Η ΜΑΝΝΑ : Παίρνουμει στάρ, όχ’ οτιδήποτε. Σκληρό. Σκληρό στάρ. Θα του πλύνουμει και θα

Ορκίστηκε η νέα Βουλή (video)

Χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των μελών της Ιεράς Συνόδου, ορκίστηκαν οι βουλευτές της νέας Βουλής, που εξελέγησαν στις 17 Ιουνίου. «Καλή σας δύναμη» ευχήθηκε σε όλους τους βουλευτές ο Αρχιεπίσκοπος. 
Τον όρκο τους στο κοράνι έδωσαν και οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές.....
Από την ορκωμοσία απουσίαζε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς, μετά