Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Στη φυλακή χωρίς αναστολή οι φοροφυγάδες - VIDEO

Το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή όσοι καταδικάζονται για φοροδιαφυγή, εξετάζει το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Αυτό ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάννης Στουρνάρας σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή -όπως συμβαίνει στην Αμερική- όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή», ανέφερε ο υπουργός

Οικονομικών όταν ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, του επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή, ως ιδιώνυμο αδίκημα.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε ως «πληγή» τη φοροδιαφυγή και ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, τότε όλο το βάρος θα πέσει εκεί. Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει, όπως είπε, και το θέμα των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εισοδηματικά κριτήρια», αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.
-«Βεβαίως συμφωνώ», είπε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι φιλέλληνας όπως σημειώσε.
-«Καλό θα ήταν να τον βραβεύσετε», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα προσπαθήσει μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί και όχι μέσω καθορισμού αφορολόγητου ποσού να επιλύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την στήριξη των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

Παράλληλα όπως είπε ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στην οικονομία, τις συζητήσεις στο Eurogroup και το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο. Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό το ύψος του ανώτατου συντελεστή φορολόγησης, καθώς ρωτηθείς αν θα είναι 45% ή χαμηλότερος, δήλωσε ότι «προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο».

Προσέθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο καταρτίζεται με συνεχή διάλογο «έχοντας ως δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε», ενώ διευκρίνισε για το αν θα αντιμετωπιστούν με ιδιώνυμο τρόπο όσοι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, όπως αναφέρθηκε στην συνομιλία του, λίγο πριν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι «αυτό που εξετάζουμε είναι να αντιμετωπίζονται και από την Δικαιοσύνη όσοι αποδεικνύεται ότι φοροδιαφεύγουν».
http://newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου