Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Τι σχέση έχει το άσυλο ιδεών με το παράνομο εμπόριο, τις μολότωφ, τα ρόπαλα και τις μάσκες; - VIDEO


Έξαλλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η αστυνομία, κατόπιν εντολής του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ, απ' όπου συνέλαβε λαθρομετανάστες και κατέσχεσε είδη παρεμπορίου, ρόπαλα, πέτρες,...
αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπουκάλια (έτοιμα για μολότοφ)... ότι δηλαδή χρειάζονται οι φοιτητές σε ένα πανεπιστήμιο για να ...μορφωθούν.

Ένα μικρό «οπλοστάσιο» και αποθήκες παραεμπορίου ανακάλυψε η αστυνομία μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Η αστυνομική επιχείρηση για πάταξη του παραεμπορίου στην Πατησίων και μέσα στην ΑΣΟΕΕ όπου κατέφυγαν κάποιοι μικροπωλητές προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι από άσυλο ιδεών έχει σε άσυλο ανομίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ
κάνει λόγο για ευθεία επίθεση στο άσυλο και στη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, στους χώρους του Ιδρύματος βρέθηκαν 17 κράνη, 6 αντιασφιξιογόνες μάσκες, 40 μεταλλικές ράβδοι και ξύλινα ρόπαλα, 150 άδεια μπουκάλια, πέτρες, ηλεκτρικά μηχανήματα και έναν ραδιοφωνικό σταθμό με πομπό εκπομπή και κεραία στην ταράτσα.. 

Οι αρχές εντόπισαν επίσης 17 σάκους με προϊόντα παρεμπορίου καθώς στο Πανεπιστήμιο προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο αλλοδαποί μικροπωλητές. 16 μικροπωλητές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

"Ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, και ενώ τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν, η κυβέρνηση, με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς ψάχνει αφορμές για να επιτεθεί στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του πανεπιστήμιου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παρεμπορίου", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει αμετανόητος να καλύπτει την ανομία και να μάχεται την προσπάθεια αποκατάστασης της νομιμότητας. 


Τελευταία προστατευόμενη «συλλογικότητα» από το ΣΥΡΙΖΑ είναι, βάσει της αποψινής του ανακοίνωσης, το παρεμπόριο και οι αντιεξουσιαστές που λειτουργούν ραδιοσταθμούς χωρίς άδεια και αποθηκεύουν αντιασφυξιογόνες μάσκες, καδρόνια, κράνη και μπουκάλια για βόμβες μοτότωφ στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η ανεύρεση μέσα στο Πανεπιστήμιο και η κατάσχεση των παραπάνω από την Αστυνομία συνιστά κατά το ΣΥΡΙΖΑ επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων", απήντησε ο Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, σε νέα δήλωσή του χαρακτήρισε δυσεξήγητη τη στάση την οποία τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: 


"Είναι δυσεξήγητη η στάση την οποία τηρεί αφενός μεν ο ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοινώσεις οι οποίες προκαλούν την κοινή λογική. 

Η πραγματικότητα είναι μία και είναι σαφής: η χώρα κινδυνεύει από δύο άκρα. 

Ένα άκρο, το οποίο επιθυμεί τη συγκάλυψη και την ανοχή της ανομίας και ένα άκρο, το οποίο επιχειρεί να υποκαταστήσει τη νομιμότητα. Και αυτά τα άκρα, και τα δύο, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά", είπε.


planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου