Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

O Στουρνάρας... φουντώνει τη δραχμοφοβία!

Απίστευτες και προκλητικές δηλώσεις περί χρεοκοπίας από τον επικεφαλής... της ελληνικής οικονομίας, λίγες ώρες μετά την εκταμίευση της δόσης και την αλλαγή του κλίματος για τη χώρα μας.
Ο υπουργός Οικονομικών, είτε ακολουθεί προσωπική πολιτική, κι ως εκ τούτο είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής, είτε δεν έχει ακούσει τον πρωθυπουργό και τους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η ιστορία να βγει η χώρα μας από το ευρώ έχει τελειώσει.

Διότι το να βγαίνει και να δηλώνει στους Financial Times πως η επόμενη χρονιά για την Ελλάδα θα είναι «όλα ή τίποτα», όσον αφορά το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα ακόμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βγει από το ευρώ, ενισχύει αν μη τι άλλο την
αβεβαιότητα για την κατάσταση της οικονομίας και την προοπτική της χώρας.
Εκτός κι αν έχει γίνει οπαδός της κινδυνολογίας, "φουντώνοντας" όμως έτσι την δραχμοφοβία, οπότε ο πρωθυπουργός πρέπει να τον μαζέψει ή να τον στείλει σπίτι του...
Ο υπουργός Οικονομικών, παρακάμπτοντας την κυβερνητική γραμμή, επιμένει ότι η χώρα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και ότι η παραμονή της στο ευρώ εξαρτάται αποκλειστικά από την πιστή υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και των συμφωνηθέντων με την τρόικα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξή του στους Financial Times χαρακτηρίζει την εκταμίευση της δόσης "ψήφο εμπιστοσύνης" των εταίρων προς την κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος αρκετά δισεκατομμύρια καταθέσεων που βρίσκονται σε σεντούκια και στρώματα θα επιστρέψουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης δήλωσε: «Η απόφαση των εταίρων μας να μας δώσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που περιμέναμε απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο. Ωστόσο ακόμα αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Τυχόν αποτυχία της Ελλάδας όσον αφορά το χρέος της θα τη διώξει από το ευρώ».
Πηγή: kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου