Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο οίκος Moody's διατηρεί στο τριπλό Α την οικονομία της Σουηδίας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody?s επιβεβαίωσε την Παρασκευή τη διατήρηση του ανώτατου επιπέδου του τριπλού Α, για το δημόσιο χρέος της Σουηδίας.
Η διατήρηση του αξιόχρεου της Σουηδίας στην κατηγορία ΑΑΑ, δικαιολογήθηκε από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, λόγω της ικανότητας "αντίστασης" της σουηδικής οικονομίας στην κρίση που μαστίζει την Ευρώπη.
Σε ανακοίνωση η Moody?s ανέφερε, ότι η προοπτική της οικονομίας της Σουηδίας παραμένει «σταθερή», γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο
μείωσης της αξιολόγησης της χώρας κατά τους επόμενους μήνες.
«Ο προϋπολογισμός της Σουηδίας είναι σχεδόν ισοσκελισμένος, κυρίως λόγω της ισχυρής δυναμικής ανάπτυξης της χώρας », αναφέρει η Moody?s. «Ακόμα και σε σύγκριση με άλλες χώρες με βαθμολογία τριπλού Α, οι δείκτες των δημοσίων οικονομικών στη Σουηδία είναι πολύ πιο ελκυστικοί», λέει ο οίκος αξιολόγησης.
Η Σουηδία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι της ζώνης του ευρώ, η οποία χτυπήθηκε σκληρά από την κρίση χρέους. Φοβούμενος την επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρώπη, ο οίκος Moody?s έχει ήδη στερήσει από τη Γαλλία και την Ιταλία το τριπλό Α, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να έχει την ίδια τύχη τους επόμενους μήνες.
  ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου