Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

"Πολιτικό της χρονιάς" ανακηρύσσει τον Αντ. Σαμαρά η Handelsblatt



«Πολιτικό της χρονιάς» για το 2012 ανακηρύσσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», η οποία στο σημερινό της φύλλο δημοσιεύει πολυσέλιδο αφιέρωμα στις προσωπικότητες της χρονιάς που τελειώνει.

Το άρθρο για τον κ. Σαμαρά, με τίτλο «Ο Ακλόνητος», έγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ, ο οποίος περιγράφει την πορεία του Έλληνα πρωθυπουργού, εκφράζει σεβασμό προς το πρόσωπό του, αλλά και την πεποίθηση ότι «θα τα καταφέρει».
«Η απόφαση να εκλέξουμε τον Αντώνη Σαμαρά "Πολιτικό της χρονιάς" δεν θα μπορούσε να ήταν
καλύτερη. Το 2012 ήταν η χρονιά του», αναφέρει ο κ. Γκένσερ και σημειώνει ότι «δεν τον οδήγησε στην πρωθυπουργία μια ευθεία πορεία, αλλά μάλλον μία πορεία με στροφές». Ο βετεράνος Γερμανός πολιτικός αναφέρεται στο ξεκίνημα της πολιτικής καριέρας του κ. Σαμαρά και στις σπουδές του στις ΗΠΑ, για να καταλήξει: «Γνωρίζει τον κόσμο και ο κόσμος τώρα γνωρίζει εκείνον». Εξηγεί δε, ότι ο ίδιος γνώρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό όταν και οι δύο ήταν υπουργοί Εξωτερικών των χωρών τους. «Προς το τέλος της θητείας μου τον γνώρισα ως συνάδελφο και τον εκτίμησα», σημειώνει ο κ. Γκένσερ.
«Μου τον εμπιστεύθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένας παλιός και δοκιμασμένος φίλος κι εγώ τον υποδέχθηκα στον κύκλο των συναδέλφων μου με ανοιχτές αγκάλες και, λόγω των συστάσεων του παλιού μου φίλου, τον υποδέχθηκα ακόμη με μεγάλη περιέργεια και καλή διάθεση», συνεχίζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και διευκρινίζει ότι τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν είχαν αρνητική επίπτωση στις φιλικές του σχέσεις με κανέναν από τους συμμετέχοντες. «Στο τέλος υπήρξε και υπάρχει ο σεβασμός και η εκτίμηση για το σημαντικό έργο ζωής του Έλληνα πολιτικού», υπογραμμίζει.

ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου