Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

F.T.:Την Άνοιξη ρίσκαραν υπέρ της Ελλάδος και κέρδισαν 200%.!

Το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που είναι σε εξέλιξη, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους επενδυτές να πάρουν τα χρήματά τους και να ανταλλάξουν τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους. 



Αυτό είναι το σκεπτικό πολλών διαχειριστών, που μίλησαν στους Financial Times.
Τα hedge funds, που εκτιμάται ότι κατέχουν ομόλογα περίπου 21 δισ. ευρώ, έστησαν τις θέσεις τους στα 11 με 17 σεντς στο ευρώ τον Μάιο και τον Ιούνιο,
όταν η πολιτική αστάθεια κορυφωνόταν ανάμεσα σε δύο εκλογές. 

Πολλοί αναλυτές προβλέπουν συμμετοχή 60-70% από τα hedge funds. «Εκαναν συμφωνία που σκοτώνει: 200% κέρδος σε έξι μήνες», είπε ένας τραπεζίτης στους FT.
Διαβάστε τι λένε διαχειριστές funds:
Ο Gary Jenkins της Swordfish Research αναφέρει: «Αν αγόρασε κάποιος στα 15 θα βγει με κέρδος… Οι περισσότεροι θα σκεφτούν «αν μπορώ να βγω, θα βγω». Ισως έχουν αμφιβολίες για την βιωσιμότητα της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης.»
 
Ο Julian Adams της Adelante Asset Management, που κατέχει ελληνικά ομόλογα, σχολιάζει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης φέρθηκαν ανάρμοστα καθορίζοντας ελάχιστη τιμή προσφορών, γεγονός που ανέβασε το κόστος της επαναγοράς. 

Προσθέτει όμως: «Ισως κάνουμε προσφορά σε υψηλότερο επίπεδο και βλέπουμε τι θα γίνει».
 
Ο Hans Humes της Greylock Capital, hedge fund με εδρα στην Νέα Υόρκη, λέει: “Θα προτιμούσα να πάρω την απόδοση μετά από την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και όχι χάρη σε αυτή την παράλογη παρέμβαση αλλά, αφού έγινε, γιατί να μην παίξω;”

 


http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου