Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

 Die Welt: Επίθεση στους Έλληνες πολιτικούς με αφορμή την αποζημίωση Σημίτη


Kostas-Simitis-Lukas-PapademosΔριμεία επίθεση στους Έλληνες πολιτικούς και ιδιαίτερα στον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», με αφορμή την απόφαση για την αποζημίωσή του λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο γραφείο του.
Η εφημερίδα ειρωνεύεται την επινοητικότητα των Ελλήνων πολιτικών, η οποία εξαντλείται, κατ’ αυτήν, στις περιπτώσεις που πρόκειται να εξασφαλίσουν τον περαιτέρω πλουτισμό τους.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι πολιτικοί της Ελλάδας μπορεί να θεωρούνται διεφθαρμένοι, αλλά σε αυτές τις νέες, αυστηρότερες εποχές, γίνεται ολοένα και δυσκολότερο να έχουν πρόσβαση σε μίζες. Όμως, μιας και η ζωή δε γίνεται φθηνότερη, πρέπει κανείς να ψάξει για
άλλες πηγές χρημάτων εκτός του μισθού. Τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ αγαπημένη η προσφυγή και είσπραξη χρημάτων λόγω «ηθικής βλάβης».
Εν συνεχεία αναφέρονται τα διόλου ευκαταφρόνητα περιουσιακά στοιχεία του τέως πρωθυπουργού και στηλιτεύεται η απόφασή του να διεκδικήσει τα 25.000 ευρώ ως αποζημίωση, συνεπεία των επιθέσεων στο γραφείο του.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ηθική διάσταση της απαίτησής αυτής, δηλ. στο εάν ο συγκεκριμένος Νόμος στον οποίο στηρίχθηκε η απαίτηση του Κώστα Σημίτη, θα έπρεπε να τυγχάνει εφαρμογής και σε κορυφαία πολιτικά στελέχη, η οικονομική επιβίωση των οποίων δεν απειλείται από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις. Επίσης γίνεται αναφορά και σε παρόμοια αποζημίωση που έλαβε, σε αντίθεση με αστυνομικούς που τραυματίζονται εν ώρα καθήκοντος, ο τέως Υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, ενώ επικρίνονται και οι ομαδικές αγωγές βουλευτών για την διεκδίκηση οικονομικών τους θεμάτων, οι οποίες προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου