Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Κύπρος απορρίπτει τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό


cyprusΑπόρριψε κατηγορηματικά την σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία, κ. Στέφανος Στεφάνου.

Ο εκπρόσωπος , μιλώντας σε δημοσιογράφους, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, κ. Εγκεμέν Μπαγίς, δήλωσε ότι η Άγκυρα υποστηρίζει τετραμερή συνάντηση.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει να απεμπλακεί από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του
Κυπριακού, όπως αυτή προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Έναντι της πάγιας θέσης της Τουρκίας για τετραμερή διάσκεψη, ο εκπρόσωπος υπέδειξε ότι είναι σημαντικό η ελληνο-κυπριακή πλευρά να έχει ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης της διαδικασίας του διακοινοτικού διαλόγου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε ότι οδηγούν στην ακύρωση των περί Κύπρου ψηφισμάτων και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα διεθνώς, παρέχοντας την δυνατότητα στην Τουρκία να προωθήσει τις μεθοδεύσεις της.

«Η απάντηση στις μεθοδεύσεις της Αγκυρας και στους κύκλους διεθνώς, που ενδεχομένως να θέλουν να την εξυπηρετήσουν, είναι η επιμονή και η συνέπεια στα ψηφίσματα και στις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο κ. Στεφάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου