Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Επικοινωνία Σαμαρά με Ακρίτες-φρουρούς σε Ρω και Μεγίστη

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Διοικητή της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Μεγίστης, Ανχη (ΠΖ) Βασίλειο Λαγογιάννη και με τον Αρχιφύλακα του Φυλακίου της νήσου Ρω, Λγο (ΠΖ) Αθανάσιο Σίσκο. Τους ζήτησε να μεταφέρουν τις θερμότερες ευχές του σε όλα τα άτομα που υπηρετούν υπό τις διαταγές τους στις Μονάδες της περιοχής τους.

Η επικοινωνία έγινε με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, στη νήσο Στρογγύλη και το Επιτηρητικό Φυλάκιο στη νήσο Ρω, όπου συνομίλησε με το στρατιωτικό προσωπικό. Στη συνέχεια, παρέστη στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη της «Κυράς της Ρω» και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της.Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τον κ. Παναγιωτόπουλο συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Διοικητής 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι: «Βρισκόμαστε πάντοτε στο νησιωτικό συγκρότημα της Μεγίστης. Μετά το Καστελόριζο βρεθήκαμε στη Στρογγύλη. Το μικρό νησί που είναι πολύ κοντά στο Καστελόριζο, όπου σφίξαμε το χέρι στα παιδιά μας που είναι εκεί και στους επικεφαλής της Φρουράς της Νήσου. Στη συνέχεια, ήρθαμε εδώ στη Ρω, στο νησί της Δέσποινας Αχλαδιώτη, που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά οι αξίες τις οποίες πρόβαλλε, το παράδειγμα και το πρότυπό της, είναι πάντα στη ζωή μας παρόντα. Για να κάνουμε ένα τρισάγιο στη μνήμη της και να σφίξουμε το χέρι των παιδιών της φρουράς, που είναι εδώ και φυλάττουν αυτό το ακραίο όριο της Ελληνικής Επικράτειας Να πούμε απλά, ότι η Ελληνική σημαία που κρατούσε ψηλά στον ιστό και φρόντιζε να είναι εκεί “η Κυρά της Ρω”, πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, να φροντίσουμε να μην υποσταλεί ποτέ».

«Μπορούμε όλοι να σταθούμε όρθιοι. Να περάσουμε τις συμπληγάδες της κρίσης και να τραβήξουμε μπροστά. Αυτό το μήνυμα πριν από όλα και πάνω από όλα, μας το δίνουν τα παιδιά του Ελληνικού Λαού που βρίσκονται εδώ, οι μεθοριακοί φύλακές μας, οι Ακρίτες μας», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου