Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Ελληνίδα που «αναγνωρίζει» τον κόσμο από τους ρυθμούς της καρδιάς


Μία ομάδα στρατιωτών βρίσκεται στο πεδίο μάχης, στο στρατηγείο οι επιτελείς παρακολουθούν την κάθε τους κίνηση. Bλέπουν στα μόνιτορ, που έχουν μπροστά τους, σε τι κατάσταση βρίσκεται ο καθένας και εξακριβώνουν την ταυτότητά τους συνεχώς.

Ηλικιωμένη κυρία πλησιάζει το ΑΤΜ τράπεζας, βάζει την κάρτα της στην ειδική υποδοχή, ακουμπάει το ηλεκτρονικό ταμπλό και η κάρτα ξεκλειδώνει. Παιδί παίζει με το κινητό τού πατέρα του, προσπαθεί να το ξεκλειδώσει, αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται. Έφηβος ανοίγει, μόνο με το άγγιγμά του, το τάμπλετ που του χάρισαν οι γονείς του. Μεσήλικας σε κάποιο απομακρυσμένο
νησί κάνει τις ιατρικές του εξετάσεις. Ο γιατρός τον παρακολουθεί, αν και βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.

Εικόνες επιστημονικής φαντασίας, ή μήπως η σημερινή πραγματικότητα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος και τι άλλο κρύβει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Σύμφωνα με τη μηχανικό δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη, το «ταξίδι» του ανθρώπινου οργανισμού τώρα ξεκίνησε καθώς κρύβει χιλιάδες μυστικά, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην καλύτερη ταυτοποίηση προσώπων, αλλά και στις υπηρεσίες της ιατρικής.
Η κ. Αγραφιώτη αναλύει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ την ανακάλυψη της ομάδας της.

Είναι η πρώτη επιστήμονας που μετέτρεψε σε προϊόν ένα σύστημα που χρησιμοποιεί το καρδιογράφημα ως ηλεκτρονική ταυτότητα.

 
ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου