Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΔΟΕ: Διαμαρτυρία για διάταξη που επιτρέπει διορισμό ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε θέσεις σχολικών συμβούλων.

Αρ. Πρωτ:1695
Αθήνα 12/12/2012
Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
2. Τον Υφυπουργό Παιδείας
κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου
Κοιν.
1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ

            Το άρθρο 39 του Νομοσχεδίου με τίτλο «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς ιδιωτικής εκπαίδευσης να επιλεγούν σε θέσεις Σχολικών Συμβούλων στη Δημόσια Εκπαίδευση.

            Η συγκεκριμένη πρωτόγνωρη ρύθμιση δεν έχει καν την έγκριση του Νομικού Συμβουλίου
του Κράτους, το οποίο με την 119/2009 αρνητική του γνωμοδότηση, τονίζει πως δεν παρέχεται εκ του Νόμου η δυνατότητα συμμετοχής ως υποψηφίων και εν δυνάμει διοριστέων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Δημόσιο.

            Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς που εξυπηρετεί μια τέτοια διάταξη, η οποία είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει ως «πιλότος» για τη διεκδίκηση θέσεων στελεχών σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης (Περιφερειακοί Διευθυντές Π.Ε., Διευθυντές σχολείων, κλπ.) από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

            Είναι προκλητική η λογική που ανοίγει «κερκόπορτα» σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, να επιλεγούν ως Σχολικοί Σύμβουλοι ή και σε άλλη θέση ευθύνης στη δημόσια εκπαίδευση, στην οποία δεν έχουν διοριστεί - δεν έχουν υπηρετήσει.

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, τα «φωτογραφικά» στοιχεία της οποίας δημιουργούν μεγάλα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου