Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αποκάλυψη Γιούνκερ για το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων


Jena-Claude-Juncker-Eurogroup


Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup που ήταν αφιερωμένο στην Κύπρο και την ένταξη της Λευκωσίας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν… άντεξε τον πειρασμό να αναφερθεί στην Ελλάδα.
Και σε σχετική ερώτηση που του έγινε, αποκάλυψε ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενημέρωσε τον ίδιο και το Συμβούλιο του Eurogroup για το πρόγραμμα επαναγοράς των
ελληνικών ομολόγων, που ξεκίνησε σήμερα, και θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, ώστε στη συνεδρίαση του Eurogroup της 13ης Δεκεμβρίου να εγκριθεί και τυπικά η εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα. Μια θετική εξέλιξη για την οποία εμφανίστηκε πεπεισμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Ο πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαίωσε ακόμη ουσιαστικά τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που τον θέλουν να αποχωρεί από την προεδρία του Συμβουλίου στις αρχές του 2013, ενώ καλωσόρισε τα μέτρα που έχουν ήδη δρομολογήσει οι κυπριακές αρχές, και εκτίμησε ότι το πρόγραμμα του Μνημονίου της Πορτογαλίας εξελίσσεται ομαλώς, ενώ δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα για… απρόοπτα στην Ισπανία, από την οποία και κρίνεται ουσιαστικά η σταθερότητα και το μέλλον της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου