Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς αποτέλεσμα η νέα συνάντηση Ομπάμα- Μπένερ

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Πέμπτη για 50 λεπτά με τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, χωρίς όμως να ανακοινωθεί καμία απολύτως συμφωνία.
Οι δύο άνδρες «είχαν μια ειλικρινή συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Μπένερ με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
«Οι γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοικτές», ανέφεραν οι
εκπρόσωποι και των δύο πλευρών. Πριν τη συνάντηση ο κ Μπένερ επανέλαβε το αίτημά του για βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, σε αντάλλαγμα για τον φορολογικό συμβιβασμό.
Ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας πάντως στο CBS σημείωσε ότι είναι πρόθυμος να κάνει πολύ περισσότερες περικοπές δαπανών, «αλλά πρέπει να συνοδεύονται από νέες πηγές εσόδων». Ο Ομπάμα είπε επίσης ότι ελπίζει να υπάρξει μια συμφωνία καθώς όπως ανέφερε «έχω ήδη κόψει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε δαπάνες».
Η δυσκολία στη υπάρξη συμφωνίας ή συμβιβασμού, προβληματίζει καθώς απομένουν πλέον λιγότερες από 20 ημέρες πριν από το τέλος του «τείχους του προϋπολογισμού», όπως είναι πλέον το προσωνύμιο της δυσκολίας να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για τον προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να αποτραπεί μια αναγκαστική λιτότητα για την αμερικανική οικονομία.

 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου