Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Έλργχος σε ρυμουλκό του Π.Ν. της Ρωσίας

Έλεγχος σε ρυμουλκό του Π.Ν. της Ρωσίας
Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στο κεντρικό λιμεναρχείο Καβάλας μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην υπηρεσία σύμφωνα με τις οποίες ένα πλοίο άγνωστης προέλευσης είχε αγκυροβολήσει βορειοανατολικά των ακτών της Θάσου.
Το λιμεναρχείο Καβάλας πήρε αυτές τις πληροφορίες από κατοίκους του νησιού και πληρώματα αλιευτικών σκαφών.
Έσπευσε αμέσως στο σημείο, για να διαπιστώσει ότι επρόκειτο για ρυμουλκό του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας. Το πλοίο που έδειξε στους εκπροσώπους του λιμεναρχείου Καβάλας όλα τα απαραίτητα έγγραφα του είχε σταθμεύσει σε διεθνή ύδατα, λίγο πριν επιχειρήσει να περάσει τα στενά
του Βοσπόρου, περιμένοντας σχετική οδηγία από τις λιμενικές αρχές της Τουρκίας.
Η εικόνα του πλοίου παραξένεψε αρκετούς που την είδαν. Το πλοίο δεν είναι απ΄ αυτά που κυκλοφορούν συχνά στην περιοχή. Γι΄ αυτό και το λιμεναρχείο Καβάλας έκανε τον έλεγχο λύνοντας γρήγορα το μυστήριο.
Παρόλα αυτά παραμένει περίεργο το γεγονός ότι το σκάφος περίμενε τη σειρά του για να περάσει τα στενά του Βοσπόρου τόσο μακρυά από αυτά. Συνήθως όσα πλοία περιμένουν μέχρι να έρθει η σειρά τους να περάσουν τα στενά δένουν πιο κοντά σε αυτά ή τουλάχιστον πλησίον της Σαμοθράκης. Είναι ίσως που πρώτη φορά κάτι τέτοιο συμβαίνει, τόσο κοντά στο νησί της Θάσου, ανοιχτά του κόλπου της Καβάλας.
Το λιμεναρχείο Καβάλας έκανε τον έλεγχο που προβλέπεται, δεν διαπίστωσε τίποτε το μεμπτό και αποχώρησε από την περιοχή, αποχαιρετώντας τον καπετάνιο του ρωσικού πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου