Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Δωρεάν φροντιστήρια με εθελοντές καθηγητές

Δωρεάν φροντιστήρια με εθελοντές καθηγητέςΟι περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια για την εκπαιδευτική ενίσχυση των παιδιών τους κι έτσι ολοένα και περισσότεροι καθηγητές παραδίδουν μαθήματα εθελοντικά. 
Η Ένωση Βιοεπιστημόνων έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες σε Σεπόλια, Παγκράτι, Πατήσια και Σταθμό Λαρίσης μαθήματα Βιολογίας σε μαθητές Γ' Λυκείου. Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 50 παιδιά.
Οι εθελοντές βιολόγοι δεν είναι μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και γενετιστές και παραδίδουν το μάθημα
της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και της Βιολογίας Θετικής Κατεύθυνσης.
Σε φουλ ρυθμούς λειτουργούν από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου τα δωρεάν μαθήματα που προσφέρει σε περίπου 150-160 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής. Πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 4.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη της
Αρχιεπισκοπής στου Ψυρρή, στο κτίριο του πρώην Κακουργιοδικείου.
Επίσης, ομάδα φοιτητών από τον σύλλογο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Αθήνας οργανώνουν φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές.
Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας Καθηγητών Χίου «Αλλήλων Ενεκα». Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Λυκείου.
Ανάλογες κινήσεις γίνονται στον Πειραιά, στην Κοζάνη, τη Λάρισα και τα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου