Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Και προφήτης (!) ο Αλ. Τσίπρας



Συνεχίζει το πολιτικό βέρτιγκο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αφού από την κατάργηση του Μνημονίου μετατοπίστηκε εν μια νυκτί στην αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Μάλιστα, πλέον κάνει λόγο για «πολιτικό σχέδιο» που θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί σε... νέο μνημόνιο. Προφητεύει δε -εκτός κειμένου- ότι θα βγούμε από το ευρώ, αφού -όπως είπε- η έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα αποτελεί «αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία». Και έπειτα απ' αυτά υποστήριξε χθες -από το βήμα του 23ου Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου- ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας...

Επίσης, ο κ. Τσίπρας στάθηκε ακόμη μια φορά και στην πρόταση του κόμματός του για ευρωπαϊκή
διάσκεψη για το χρέος. «Ζητάμε, επίσης, ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, έτσι ώστε να ρυθμιστεί οριστικά και συλλογικά η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, κατά το προηγούμενο της Διάσκεψης του Λονδίνου για το χρέος της Γερμανίας το 1953» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε εκ νέου στα κόμματα της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι η «ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς έχει πλήρως ενσωματωθεί και υποταχθεί στις προεκλογικές ανάγκες, αλλά και στο μακροπρόθεσμο σχέδιο της κ. Μέρκελ για την ελληνική προοπτική».

Επίσης, αν και ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης επιβεβαίωσε κατά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα, μια και -όπως είπε- «έπρεπε να το είχαμε από χθες», ο κ. Τσίπρας μάλλον ζει στον δικό του κόσμο. «Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη δημοσιονομική σταθεροποίηση» υπογράμμισε, επιχειρώντας να διαψεύσει τον κ. Στρατούλη.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, όπου σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «εμμονή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «να ξαναπάμε στη δραχμή». Απαντώντας η Κουμουνδούρου, τόνισε ότι η «πολιτική ολοκληρωτικής καταστροφής της κυβέρνησης δεν κρύβεται ούτε με ψέματα ούτε με λάσπη».


Εκτός μένουν Πάντζας και Παναγούλης εντός ο Αντ. Κοτσακάς

Τα... κομμάτια του προσπαθεί να μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την Πανελλαδική Συνδιασκεψη, καθώς στο πλήγμα που επέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ηγεσία έρχεται να προστεθεί η αποτυχία εκλογής των βουλευτών Γιώργου Πάντζα και Στάθη Παναγούλη, Αγνής Καλογερή και Απόστολου Αλεξόπουλου. Και μάλιστα ειδικά η περίπτωση Πάντζα αποτελεί προσωπικό χτύπημα στον κ. Τσίπρα, αφού οι δυο τους διατηρούν στενές σχέσεις. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παναγούλης εισέπραξε τις αντιδράσεις των μελών του κόμματος στις τελευταίες του δηλώσεις περί «Βεγγάζης», που είχαν ως αποτέλεσμα και το «άδειασμα» από την Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα ως αριστίνδην ορίστηκε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Ακη Τσοχατζόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Κοτσακάς ισχυριζόταν ότι απλώς... στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδοντας τη «δημοκρατία», που μιλούσε για προσχώρηση. Στον αντίποδα τα μούτρα του έφαγε ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Ραυτόπουλος, καθώς τέθηκε εκτός της λίστας των αριστίνδην. Η παρουσία του, άλλωστε, στη Συνδιάσκεψη είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα τα γιουχαΐσματα που ακούστηκαν τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει.


Aλέξανδρος Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου