Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Γιάννης Α. Πασχαλίδης Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, επισκέφτηκαν την Καβάλα, καλεσμένοι του Βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, ο Γενικός Γραμματέας Ιαπωνικού -Ελληνικού Συνδέσμου Shuji  Kawakami και ο 1ος Γραμματέας της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα Takaaki Nemoto.
Στις 3:30 μ.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου Lucy, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρουσίαση – συζήτηση, με στόχο την ανάδειξη της παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί παραγωγοί, εκπρόσωποι συνεταιρισμών, επαγγελματίες και φορείς του Νομού Καβάλας.
Την επόμενη μέρα ακολούθησαν επισκέψεις στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στο Μουσείο της Καβάλας και στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Οι Ιάπωνες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την υποδοχή και την οργάνωση της ενημερωτικής
συνάντησης. Προωθούν ήδη, στα μέλη του Ιαπωνικού Ελληνικού Συνδέσμου, το ηλεκτρονικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις ομιλίες και τις συμμετοχές των επιχειρήσεων.
Για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών επαφών, ο κ. Kawakami, μας κάλεσε να συμμετάσχουμε σε μεγάλη έκθεση που διοργανώνεται στην Ιαπωνία, μέσα στον επόμενο χρόνο, σημειώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει ως τώρα, ελληνική συμμετοχή.

Το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου 2012, ο Γιάννης Πασχαλίδης συμμετείχε σε αντιπροσωπεία βουλευτών που επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένοι της ευρωβουλευτού κ. Ρόδης Κράτσα.
Συναντήθηκαν με τον Joseph Daul, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και με τους ευρωβουλευτές Elmar Brok (CDU) Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Jean-Pierre Audy (UMP) Επικεφαλής της Γαλλικής Αντιπροσωπείας και Manfred Weber (CSU) Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ.
Μετά την ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ακολούθησε επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση με τους Επιτρόπους Μαρία Δαμανάκη, αρμόδιας θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Dacian Ciolos, αρμόδιου για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη και Olivier Guersent, για την  Εσωτερική Αγορά. Ο κ. Πασχαλίδης είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στην Επίτροπο κ. Δαμανάκη τα σοβαρά προβλήματα των αλιέων της περιοχής μας και να ζητήσει τη συνδρομή της Ε.Ε. στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Αντίστοιχα, ο Επίτροπος κ. Ciolos έλαβε γνώση των θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Καβάλας.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://db.tt/mucNTvTI
Το πρόγραμμα της συνάντησης με την αντιπροσωπεία της Ιαπωνικής Πρεσβείας μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://db.tt/BIMylAo8. Το ηλεκτρονικό υλικό που συγκεντρώθηκε, είναι διαθέσιμο για «κατέβασμα» στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://db.tt/1NtcYV9z ή σε δίσκο DVD μετά από σχετικό αίτημα προς το γραφείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου