Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Α. Μέρκελ: "Οι προσπάθειες της Ελλάδας αξίζουν την υποστήριξή μας"


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup θα αποφασίσει σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης, είναι "ανεκτίμητης αξίας".
 "Ελπίζω ότι οι υπουργοί θα αποφασίσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Είναι επείγον", τόνισε η κ. Μέρκελ, η οποία εγκωμίασε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ.

Η Άγγελα Μέρκελ ευχαρίστησε τη Επιτροπή Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για την έγκριση της εκταμίευσης και την σχετική εξουσιοδότηση που έδωσε χθες το βράδυ στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανφκ Σόιμπλε. «Έτσι η Γερμανία έχει ανοίξει τον δρόμο και ελπίζω ότι και το Eurogroup θα εγκρίνει την καταβολή», δήλωσε. Αναφέρθηκε δε στον επείγοντα χαρακτήρα των ταμειακών αναγκών της Ελλάδας, λέγοντας: «Είναι κατεπειγόντως απαραίτητο το κράτος να μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του και οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν ώστε να μπορούν να χορηγήσουν και πάλι δάνεια στις επιχειρήσεις» και, αναφερόμενη στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους, έκανε λόγο για  «μια σημαντική συμβολή στην βιωσιμότητα του χρέους». 
 "Οι προσπάθειες της Ελλάδας αξίζουν την υποστήριξή μας", δηλώσε η καγκελάριος επαινώντας για μία ακόμη φορά τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και επισημαίνοντας ότι «σε αυτή τη βάση θα καταστεί δυνατό να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να επιτύχει βελτίωση της κατάστασης στη αγορά εργασίας και στις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων».
 "Το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στο νομικό πλαίσιο και το περίγραμμα ενός μηχανισμού ενιαίας εποπτείας των τραπεζών, είναι ανεκτίμητης αξίας", τόνισε εξάλλου η Α. Μέρκελ στην ομιλία της, υπογραμμίζοντας ότι ικανοποιήθηκαν τα βασικά αιτήματα της Γερμανίας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από την οικονομική κρίση απ΄ό,τι όταν εισήλθε σ΄αυτήν.

Επιμέλεια:  Κ. Λευτάκη

 ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου