Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοφανής απόδοση για τα ελληνικά ομόλογα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απόδοσή τους ξεπέρασε το 25%.
Σπάνε ρεκόρ λίγο πριν την εκποή του έτους τα ελληνικά ομόλογα αφού πάνω από 25% απόδοση έχουν δώσει τα «κουρεμένα» ελληνικά ομόλογα μέσα σε διάστημα μικρότερο των 10 εργάσιμων ημερών, από τη στιγμή που πέρασαν τη δοκιμασία και του δεύτερου haircut.
Πρόκειται για μια μάλλον πρωτόφαντη απόδοση, η οποία κατατάσσει τους ελληνικούς τίτλους – και δικαιολογημένα – στις πρώτες θέσεις των επενδυτικών προϊόντων, παγκοσμίως, από πλευράς κερδών. Και δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι τα εγχώρια ομόλογα γίνονται κυριολεκτικά ανάρπαστα στη δευτερογενή αγορά, κάθε φορά που βγαίνουν προς πώληση.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι διαχειριστές όλων των μεγάλων χαρτοφυλακίων διεθνώς αναμένουν την επόμενη έκδοση του ελληνικού δημοσίου, για να τοποθετηθούν, ενώ μόλις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έγινε γνωστό ότι ένα αμερικανικό fund έβγαλε περί τα 500 εκατ. δολάρια από τις επενδύσεις που έκανε σε ελληνικούς τίτλους. Αποδόσεις, δηλαδή, που δεν επιτυγχάνονται πουθενά αλλού. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιτυχία έγινε ακόμα και πρώτο θέμα στην βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, γεγονός που καταδεικνύει την προσοχή που συγκεντρώνει πλέον η ελληνική αγορά ομολόγων παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου