Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΜΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) σιώπησαν για τη δυσμενή μεταχείριση των εκπαιδευτικών;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε.   Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Η Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χιλιάδες συναδέλφους που τίμησαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της παράταξης και την ανέδειξαν ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, θέση που κατέχει σταθερά από το 2004 και εξής.
Οι συνάδελφοι επιβράβευσαν τη συνέπεια λόγων και πράξεων που διακρίνει τη Δ.Α.Κ.Ε και υπερψήφισαν τα ψηφοδέλτια της. Απέρριψαν τα αφοριστικά μηνύματα των αριστερών παρατάξεων και αποδοκίμασαν τον πόλεμο λάσπης που εξαπέλυσαν σε βάρος μας. Απέδειξαν οι καθηγητές, ότι και μνήμη έχουν και κρίση διαθέτουν.
Η  Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. σταθερά κατήγγειλε και καταγγέλλει την πολιτική ακραίας λιτότητας που εφαρμόζεται τα τρία τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Η στάση μας αυτή είναι σταθερή
ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που κυβερνούσε και κυβερνά τη χώρα μας (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση Παπαδήμου, τρικομματική κυβέρνηση).
Όλες οι εισηγήσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις την τελευταία τριετία γίνονταν πλειοψηφικές λόγω των ψήφων των μελών της Δ.Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Με δεδομένη την άρνηση της ΠΑΣΚ και του ΠΑΜΕ να ψηφίσουν οτιδήποτε, αν η Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε ακολουθούσε την ίδια τακτική, καμία απόφαση δε θα ελάμβανε το Δ.Σ της ΟΛΜΕ.
Αποδείξαμε έμπρακτα ότι πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για τα συμφέροντα των καθηγητών. Εμείς δεν χαράσσουμε τη συνδικαλιστική μας τακτική σύμφωνα με τις πολιτικές μας επιδιώξεις για κατάληψη της εξουσίας, ούτε χρησιμοποιούμε την ΟΛΜΕ ως πολιορκητικό κριό για να υλοποιήσουμε κάποια θολά επαναστατικά οράματα, όπως κάνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς. Δε χαϊδεύουμε τα αυτιά των κυβερνώντων ανάλογα με το χρώμα τους. Παραμένουμε αταλάντευτοι στις θέσεις και στις αξίες μας.
Αλήθεια, οι δυνάμεις της Αριστεράς (Συνεργασία, ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις) που οδήγησαν τον κλάδο σιδηροδέσμιο στη λογική του Ενιαίου Μισθολογίου, γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν για την αναστολή της δεύτερης και τρίτης φάσης των περικοπών για συγκεκριμένες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων (εφοριακοί, τελωνειακοί, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κ.α.); Γιατί βουβάθηκαν όταν αποκαλύφθηκαν οι προκλητικοί μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής και τα εξωπραγματικά εφάπαξ που τους καταβάλλονταν(έως 265.000 ευρώ);
Γιατί δεν κατήγγειλαν τα πολιτικά κόμματα της Αριστεράς που στήριξαν τις συντεχνίες στη Βουλή για τη διατήρηση των προνομίων τους;
Ποια είναι η θέση της Συνεργασίας, των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ για τη στάση της Αριστεράς στη Βουλή, που στήριξε τα προκλητικά προνόμια των εργαζομένων της βουλής και καταψήφισε τροπολογία που προέβλεπε ένταξη στον ΕΟΠΠΥ των ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και δημοσιογράφων; Γιατί σιώπησαν για τη δυσμενή μεταχείριση των εκπαιδευτικών σε σχέση με τις προαναφερόμενες συντεχνίες;
Γι΄ αυτό λοιπόν η Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε.  είναι η παράταξη των καθηγητών. Η υπερψήφιση των συνδυασμών της επ' ουδενί λόγω δε σημαίνει στήριξη της πολιτικής της ακραίας λιτότητας που εφαρμόζεται. Υπερψηφίστηκαν οι ιδέες και οι αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, όπως οραματιζόμαστε. Παρά τη λαίλαπα που πλήττει τη χώρα μας, το όραμα μας αυτό παραμένει ζωντανό.
                                                                                              
                                                                        Δ.Α.Κ.Ε.   Δ.Ε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου