Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας σε διακοπές με... συνοδεία της ΕΡΤ



Την ώρα που η χώρα μας περνά μία από τις δυσκολότερες στιγμές στην Ιστορία της, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μάλλον ζει στον δικό του κόσμο. Και τούτο διότι στις 10ήμερες χριστουγεννιάτικες «διακοπές» του στη Λατινική Αμερική, ο... αριστερός κατά τα λοιπά προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύεται από πενταμελές συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης. Δηλαδή οι Ελληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν αδρά τη μαραθώνια επίσημη βόλτα του κ. Τσίπρα απλά και μόνο για να κάνει ο ίδιος τις δημόσιες σχέσεις του με τους ομοϊδεάτες του πολιτικούς της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Κατά τη διάρκεια, πάντως, του ταξιδιού του (αναχωρεί τη Δευτέρα στις 17 Δεκεμβρίου και επιστρέφει στις 27) ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να συναντηθεί και με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων κ.ά. Σύμφωνα μάλιστα με non paper της Κουμουνδόυρου, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σε αυτές τις χώρες μια και θεωρεί ότι τόσο η Βραζιλία όσο και η Αργεντινή ορθοπόδησαν, κλείνοντας βέβαια τα αυτιά του στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο
για δεύτερη επερχόμενη πτώχευση της Αργεντινής.

Στο μεταξύ, στα... ψιλά επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνάντησή του με αντιπροσωπία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Τη στιγμή, μάλιστα, που τις περισσότερες φορές τέτοιου είδους ραντεβού προαναγγέλλονται, η Κουμουνδούρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση έπειτα από δημοσιεύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ήταν... αδιάβαστος, αφού, όταν η συζήτηση έφτασε στις φοροαπαλλαγές που οι εφοπλιστές έχουν, ρώτησε να του πούν οι ίδιοι ποιες είναι οι ελαφρύνσεις που προβλέπονται, καθώς δεν ήξερε! Κατά τις ίδιες πηγές, δεν συζητήθηκε καθόλου η επιβολή περαιτέρω φορολογίας στου εφοπλιστές, αν και κατά κατά καιρούς ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει να «πάρει» περισσότερα. Στον αντίποδα, όπως έγινε γνωστό, τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος είχαν να κάνουν με την ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας και του θαλάσσιου τουρισμού, τα εργασιακά και το μισθολόγιο στην ελληνόκτητη ποντοπόρο ναυτιλία, αλλά και την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η ελληνική ναυτιλία πρέπει να διατηρήσει τον πρωτεύοντα ρόλο της παγκοσμίως», αλλά αυτό ταυτόχρονα πρέπει να «αντιστοιχεί σε αυξημένο όφελος για το σύνολο της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου