Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Εξηγήσεις της ΟΛΜΕ για την καταγγελία της για τις «προγραφές» εκπαιδευτικών

Η ΟΛΜΕ , ύστερα από τα αρνητικά δημοσιεύματα του τύπου για την πρωτοβουλία της να ζητήσει από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μη δώσουν «λίστες» εκπαιδευτικών με πειθαρχικά παραπτώματα , εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση και διευκρινίζει τα εξής:
Α.Είναι σαφές πως για την Ομοσπονδία μας δεν υπάρχει θέμα στήριξης ή κάλυψης εκπαιδευτικών που βαρύνονται με σοβαρά και ποινικά κολάσιμα αδικήματα.
Β.Αντίθετα, είμαστε εκείνοι που απαιτούσαμε και απαιτούμε να είναι σκληρή, αλλά και δίκαιη, η διοίκηση απέναντι σε σοβαρά παραπτώματα (π.χ. απάτη, χρηματισμός, παιδεραστία κ.λπ.). Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι του να τίθενται σε αυτόματη αργία όσοι εκπαιδευτικοί απλώς παραπέμπονται στα Υπηρεσιακά – Πειθαρχικά Συμβούλια για οποιοδήποτε αδίκημα (όπως προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου και το μνημόνιο 3), δηλαδή πριν καν εκδικαστεί η υπόθεσή τους, η απόσταση είναι μεγάλη.
Γ.Εάν ισχύσει αυτό οι εκπαιδευτικοί θα είναι όμηροι του κάθε προϊσταμένου, αφού η δαμόκλειος σπάθη της αργίας και της απόλυσης θα επικρέμεται καθημερινά ακόμη και για «αδικήματα» που στη γενικότητα της διατύπωσής τους χωρούν τα πάντα (π.χ. διαγωγή εντός ή εκτός υπηρεσίας, σοβαρή απείθεια, πίστη στο Σύνταγμα κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου