Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι, οι τραγωδίες του Αιγαίου και οι υποκριτές της Ε.Ε.


Μια απίστευτη τραγωδία με θύματα ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο και θύτες άθλιους δουλέμπορους, εκτυλίχθηκε στα νερά του Αιγαίου. 

Η βάρκα των Τούρκων δουλεμπόρων αυτή τη φορά χωρούσε 28 άτομα που έδωσαν χιλιάδες ευρώ για να περάσουν στην Ελλάδα, κι από εκεί ποιος ξέρει. Η βάρκα, όμως, βούλιαξε με αποτέλεσμα η θάλασσα να ξεβράζει πτώματα στις ακτές της Λέσβου. 

Έχασαν τη ζωή τους 18 άτομα ενώ ένας διασωθείς 20χρονος ανέφερε ότι χθες,
τις πρώτες πρωινές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή, ωστόσο η βάρκα δεν άντεξε τόσα άτομα και βούλιαξε.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης το έχουμε θίξει πολλές φορές, δεν έχει νόημα να πούμε κάτι παραπάνω. Όμως, το θέμα της Τουρκίας και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις παγκόσμιες αρχές κι αξίες, πρέπει κάποτε να απασχολήσει σοβαρά όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Με την ανοχή της επίσημης κυβέρνησης του… προοδευτικού Ερντογάν, δεκάδες δουλέμποροι θησαυρίζουν πάνω από τα πτώματα χιλιάδων ξένων που αναζητούν νέες πατρίδες. Η Άγκυρα αδιαφορεί για το αν η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Ευρώπη γεμίζει από ξένους. Αυτό είναι γνωστό. 

Τώρα όμως γίνεται ακόμη πιο σοβαρό το θέμα. Ανθρώπινες ζωές χάνονται επειδή οι Τούρκοι αδυνατούν ή δε θέλουν να ελέγξουν τα σύνορά τους και να πιάσουν τους διακινητές.

Ας μην έχουν λοιπόν απαιτήσεις για το γεγονός ότι δε θα μπουν ποτέ στην ΕΕ. Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι ύψιστο αγαθό που συστηματικά καταπατούν οι Τούρκοι. Ας μείνουν λοιπόν στην Ανατολή τους.

Όμως, υποκριτικά θα είναι και τα δάκρυα των Ευρωπαίων για τα νέα θύματα του Αιγαίου. Άφησαν την Ελλάδα να διαχειριστεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόβλημα, ατό της μετανάστευσης. Το οποίο γίνεται ακόμη χειρότερο λόγω της κατάστασης στη Συρία. 

Οι ίδιοι υποκριτές κουνάνε το δάκτυλο στους Έλληνες για την οικονομία τους. Αντί να τους «ευγνωμονούν» που δυστυχώς έχουν γίνει η ασπίδα για να μην μπαίνουν χιλιάδες μετανάστες στα δικά τους σπίτια. 

Ως πότε όμως, θα κλείνουν τα μάτια στην ελληνική τραγωδία, όπως εξελίσσεται το μεταναστευτικό;

Κι ως πότε θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάθε φορά που χάνονται αθώες ψυχές στα παγωμένα νερά του Αιγαίου;
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου