Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α για την επιχειρούμενη διάλυση της Ειδικής Αγωγής – Συνέχιση κινητοποιήσεων

enosi eidikis agogis-POSEEPEA
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα, tel: 6974714206, e-mail: poseepea@yahoo.gr
www.poseepea.blogspot.gr/

Αθήνα 11/12/2012
Α.Π: 195
Πρός: - Περιφερειακούς Συλλόγους Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π
-Δ.Ο.Ε
- Ο.Λ.Μ.Ε
-ΕΣΑμεΑ
-ΠΟΣΓΚΑμεΑ
-Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
-Εθνικός Σύνδεσμος Τυφλών
- ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
-Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε «Ρόζα Ιμβριώτη»
- Σύλλογο Εκ/κών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»

- Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε «Αριστοτέλης»
-Ένωση Εκπ/κών Λειτ/γών Ε. Α.(ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α)
- Πανελλ.Σύλλογο Επιστ/νωνΕ.ΑκαιΚοιν. Πολιτικής
-Σύλλ. Αποφ. Παιδ/κού Τμήμ. Ε.Α Παν/μίου Θεσσαλίας
-Σύλλ. Αποφοίτων Παιδαγωγικού Τμήματος Ε. Α
-Specialeducation.gr, Institute on Disability
-Δίκτυο Ειδικών Σχολείων(Δ.Ε.Σ)
- noesi.gr
-Ελλ. Ινστ/το Νοημ/κής Γλώσσας «Γέφυρες Επικ/νίας»
-Εθν. Ομ/νδία για τα Δικ/ματα του Αυτ/κού Φάσ/τος
Κοιν: -Πολιτικά Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου
-Μ.Μ.Ε

Θέμα: «Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α για την επιχειρούμενη διάλυση της Ειδικής Αγωγής – Συνέχιση κινητοποιήσεων»

Συνάδελφοι/σσες

Σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, για την επιχειρούμενη διάλυση της Ειδικής Αγωγής. Συμμετείχε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, Δ.Ο.Ε, Ο.Λ.Μ.Ε, Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Ειδικής Αγωγής, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π), Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π), αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, επιστημονικοί σύλλογοι εκπαιδευτικών, σύλλογοι αποφοίτων Παιδαγωγικών Τμημάτων, Δίκτυα συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων, σύλλογοι ατόμων με αναπηρία, Ομοσπονδία και Σύνδεσμοι τυφλών, εκπρόσωποι του αναπηρικού και του γενικότερου γονεϊκού κινήματος, άτομα με αναπηρία, μέλη του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κυριολεκτικά μια μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας, λόγω της αντιπροσωπευτικότητάς και του μεγέθους της.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύτηκαν και παρέμειναν καρτερικά ώρες στο κρύο για να συναντήσουν τον Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος ήταν απασχολημένος στη συνάντηση με τους Προέδρους των Τ.Ε.Ι, η οποία εξελίσσονταν την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας, ενώ στις 15:00 είχε συνάντηση με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ-ΟΣΕΠ/ΤΕΙ-ΕΕΙ.

Έτσι δεν μπόρεσε να αφιερώσει ούτε δυο λεπτά να ακούσει τους ανθρώπους-παρόχους και δέκτες υπηρεσιών- της Ειδικής Αγωγής της χώρας, η οποία ίσως για πρώτη φορά συσπειρωμένη, απευθύνθηκε δια της φυσικής παρουσίας των ανθρώπων της, στον Υπουργό που αποφασίζει για την τύχη τους, να του ζητήσει να μη διαλύσει το χώρο τους.

Ούτε τον Υφυπουργό. ΠΑΙ.Θ.Π.Α, κο Παπαθεοδώρου, μπόρεσαν να δουν, γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό.

Έτσι είδαν τον Ειδικό Γραμματέα κο Γκλαβά, στον οποίο, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, η Δ.Ο.Ε, η Ο.Λ.Μ.Ε και εκπρόσωποι από όλους τους συμμετέχοντες, ζήτησαν ένας προς ένας, αφενός μεν την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε Γενική Γραμματεία και φυσικά όχι την κατάργησή της, αφετέρου δε, την άμεση απόσυρση της παραγράφου 4, του άρθρου 39, περί Σ.Δ.Ε.Υ-Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Ο Ειδικός Γραμματέας κος Γκλαβάς, δήλωσε πως:

  • δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα όσον αφορά στο νέο οργανόγραμμα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή έως τα τέλη Δεκεμβρίου και πως ο ίδιος πιστεύει στην αναγκαιότητα διατήρησης της Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής ως έχει.

  • δεν προβλέπεται επί του παρόντος αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Δομών της Εκπαίδευσης και επίσης δεν έχει συζητηθεί ενδεχόμενη κατάργηση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

  • το άρθρο 39 δεν έχει ως στόχο την αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής αλλά την αναγκαιότητα της δια νόμου δυνατότητας απασχόλησης του Ε.Ε.Π στη γενική εκπαίδευση, ώστε να μπορέσει να δρομολογηθεί το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, από το οποίο θα προσληφθούν 600 περίπου αναπληρωτές από το Ε.Ε.Π και 900 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις του άρθρου 39, καθόσον είναι απαραίτητες για να εξασφαλισθούν, έστω μέσω ΕΣΠΑ, προσλήψεις αναπληρωτών, μιας και οι πιστώσεις για αναπληρωτές από τον κρατικό προϋπολογισμό για φέτος έχουν τελειώσει και για του χρόνου θα είναι ελάχιστες.

Ως Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α εκθέσαμε αναλυτικά τις απόψεις μας, όπως διατυπώνονται στα υπομνήματά μας για την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής (βλέπε:http://www.poseepea.blogspot.gr/2012/12/7.html), για το άρθρο 39(βλέπε:http://www.poseepea.blogspot.gr/2012/11/39_27.html), στο υπόμνημά μας στον Υπουργό Παιδείας για τη διάλυση της Ειδικής Αγωγής(βλέπε: http://www.poseepea.blogspot.gr/2012/12/11122012-1200.html) και στο υπόμνημά μας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής(βλέπε: http://www.poseepea.blogspot.gr/2012/12/39_9513.html).

Φεύγοντας, όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, ζητήσαμε από τον Ειδικό Γραμματέα να μεταφέρει στον Υπουργό την έντονη αντίθεσή μας για ότι προωθείται από πλευράς Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α , με την απαίτηση να κλεισθεί οπωσδήποτε συνάντηση με τον Υπουργό.

Συνάδελφοι/σσες

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου συζητείται -για πρώτη φορά και θα ακολουθήσουν και άλλες- στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου με το άρθρο 39, από τις 10:00. Σ αυτή τη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένο να γίνει ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Κατά την εκτίμησή μας θα πρέπει όλοι όσοι συμμετείχαμε στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας να είμαστε σε εγρήγορση για άμεση κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από το Κοινοβούλιο, όποτε κριθεί απαραίτητο.

Προς το παρόν αυτό που πρέπει να φωνάξουμε προς πάσα κατεύθυνση είναι πως:

Είναι ανεπίτρεπτο να διαλύουν την Ειδική Αγωγή αντί πινακίου φακής, για λίγες θέσεις μέσω ΕΣΠΑ με ημερομηνία λήξης.

Θα επανέλθουμε με νεώτερη ανακοίνωση που θα ορίζουμε την ημέρα και την ώρα της κινητοποίησής μας στη Βουλή, ζητώντας παράλληλα από τη Δ.Ο.Ε και την Ο.Λ.Μ.Ε να παράσχουν συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπούν.
                                          
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                             Η Γ. Γραμματέας
Βούγιας Βασίλης                                  Κατσούλη Παναγιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου