Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου σε επίπεδο Πανεπιστημίων, αλλά και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης


1yp paid ktirioΣυνάντηση Θ. Παπαθεοδώρου με τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας
«Οι μεταπράτες της βίας δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια, δεν έχουν θέση στην κοινωνία», δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας, Γιώργο Δημοσθένους
Εναντίον των φαινομένων βίας στα Πανεπιστήμια καταφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, αυτή τη βία  «καθαρά ποινική», τονίζοντας ότι «έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται».
Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός είπε: «Οι μεταπράτες της βίας δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια, δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Αυτή  η βία που ασκείται  και που νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενη σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν έχει χώρο αλλά δεν έχει και πολιτικό πρόσημο. Είναι καθαρά
ποινική και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί».
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας, Γιώργο Δημοσθένους, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της Εκπαίδευσης, παρουσία και του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ.
Ο Κύπριος Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που, όπως είπε, «βρίσκομαι στην πατρίδα, στον τόπο που σπούδασα, καθώς φοίτησα στο Πολυτεχνείο. Με τον Υφυπουργό συζητήσαμε θέματα που απασχολούν και τα δύο Υπουργεία και διαπιστώσαμε  συναντίληψη για εκπλήρωση κοινών στόχων για τη διασφάλιση της ποιότητας στην Εκπαίδευση για τη στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου».
Ο κ. Δημοσθένους αναφέρθηκε, παράλληλα και στη σημερινή οικονομική κρίση που μαστίζει και την Κύπρο, τονίζοντας ότι ειδικά σε καιρούς κρίσης πρέπει να στηρίζουμε την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, για να μη δημιουργήσουμε μόνιμες πληγές. «Πρέπει να περάσουμε την κρίση, με  όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα», πρόσθεσε.  
Ο Υφυπουργός Παιδείας, από την πλευρά του, τόνισε ότι υπάρχει μόνιμη συνεργασία και συναντίληψη με το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου. Στη συζήτηση που είχαν με τον κ. Δημοσθένους διαπιστώθηκε η συναντίληψη σε διάφορα θέματα, όπως είναι οι συνεργασία σε επίπεδο Πανεπιστημίων, αλλά και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ χαρακτήρισε «δυναμικές» και «αποτελεσματικές» τις συνεργασίες με τους Κυπρίους.
Ο κ. Παπαθεοδώρου, ο κ. Δημοσθένους και ο κ. Ιωσήφ άκουσαν τα κάλαντα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και μάλιστα ο Κύπριος υπουργός υποσχέθηκε στους μαθητές να συναντηθούν με τους συμμαθητές τους των Μουσικών Σχολείων της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου