Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Ο Λούλα ήταν ξεκάθαρος, ο Τσίπρας τί κατάλαβε;»

«Τι είπε ο Λούλα: "Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον ελληνικό λαό είναι ότι σ' αυτή την στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. 

Να μην γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση , αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις. 

Εδώ στην Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και για αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από
την δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία.»
 
Από όλο αυτό τι κατάλαβε ο Τσίπρας:
 
«Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε ένα ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.»
 

Και συνεχίζει ο κ. Μπίστης:  

«Ο Τσίπρας δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Πρόεδρος Λούλα ήταν Πρόεδρος της Βραζιλίας επί δύο θητείες και δεν είναι πλέον ο Λούλα συνδικαλιστής Πρόεδρος στο Φόρουμ του Πόρτο Αλέγκρε. Αλλιώς δεν θα μιλούσε για βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές γιατί πολλά από αυτά που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Λούλα εντάσσονται στις – κατά Τσίπρα – βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές».
 

Ο κ. Μπίστης αναφέρει μάλιστα ότι ο Λούλα έκανε φιλελεύθερη πολιτική με επέκταση συμφωνίας με Δ.Ν.Τ., εκχώρηση σε ιδιώτες επτά μεγάλων αυτοκινητόδρομων, ευρύτατο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεις ύψους 45 δις δολαρίων, κατασκευή μεγάλων έργων με εκχώρηση των εσόδων σε ιδιώτες.
 

Προσθέτει, επίσης, ότι η Ευρώπη παραμένει πολύ καλύτερη για τους πολίτες της απ'ό,τι η Λατινική Αμερική :  
«Για αυτούς ακριβώς τους λόγους για τους οποίους αν υποχρεωνόταν να διαλέξει αν θα ζήσει στην πολυαγαπημένη του Βενεζουέλα, την Βραζιλία, την Κίνα, την Ρωσία, την Ινδία, την Αργεντινή η την Δανία, την Πορτογαλία και την Σλοβενία κόβω το κεφάλι μου ότι θα έμενε Ευρώπη. Μέχρι και την μισητή Γερμανία θα διάλεγε. Γιατί άλλο η αφορολόγητη ρητορεία και άλλο η πραγματική ζωή» γράφει ο Νίκος Μπίστης.
 

Οσον αφορά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίνα Φερνάντες ο κ. Μπίστης γράφει:
 
«Επίσης ελπίζω να τον έχουν ενημερώσει ότι η σημερινή Πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες είναι πιο δεξιά από τον Λούλα και ανήκει σε μια από τις πολυάριθμες ομάδες του περονικού κόμματος που έχει στις γραμμές του κάθε καρυδιάς καρύδι και φημίζεται για τον άκρατο λαϊκισμό και τις επιδόσεις του στην προσωπολατρία. 
Στο θέμα βέβαια του λαϊκισμού ίσως θα μπορούσε κάτι να μάθει αν και νομίζω ότι έχει εξαντλήσει τα περιθώρια. 
Κρείττον σιγάν, λοιπόν, ή λαλείν μάτην. 
Καλύτερα να μην κάνει δηλώσεις. 
Ναι, αλλά τι να κάνει μιας και βρίσκεται στην Αργεντινή; Μαθήματα τάνγκο. 
Να γυρίσει και με κάτι χρήσιμο μετά ένα τόσο κοπιαστικό ταξίδι» καταλήγει ο κ. Μπίστης.

Νίκος Μπίστης
protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου