Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Λίστα Λαγκάρντ, το απόλυτο φιάσκο - Εξεφτελίστηκαν (για άλλη μια φορά) οι φαντασιόπληκτοι τσιπρο-καημμένοι παπαγάλοι

Βλέποντας πιο ψύχραιμα την υπόθεση με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ έχουμε να παρατηρήσουμε ορισμένα πολύ σημαντικά ζητήματα που κάποιοι άλλοι προσπαθούν να αποκρύψουν, ή να μεγεθύνουν το θέμα Παπακωνσταντίνου, για να ξεχαστούν όλα τα υπόλοιπα.

Κατ’ αρχάς, αν δεν υπήρχε η λαθροχειρία από την πλευρά του πρώην τσάρου της Οικονομίας τότε θα λέγαμε ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα απίστευτο φιάσκο. 


Άνθρακες ο θησαυρός και κόλαφος για ορισμένους προφήτες που χτυπούσαν ανηλεώς την κυβέρνηση κι όποιον άλλον τους βόλευε.

Δηλαδή θα ξεχάσουμε ότι μέχρι σήμερα το πρωί κάποιοι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη οι άλλοι πανέξυπνοι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν λόγο για συγκάλυψη; 


Αυτοί δεν έλεγαν ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να καλύψει τις «βρομιές» του ΠΑΣΟΚ γιατί συγκυβερνούν; 

Η κ. Νάντια Βαλαβάνη δε μιλούσε για 600 πρόσωπα που υπάρχουν στην αυθεντική λίστα και χάθηκαν από την πρώτη; 

Μαζί και κάποιοι παραδημοσιογράφοι δεν έλεγαν ότι υπάρχουν τρανταχτά ονόματα τα οποία τα κρύβει το σύστημα για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση;

Που θα κρυφτούν όλοι αυτοί σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις ότι μόλις τρία ήταν τα ονόματα που… χάθηκαν περιέργως από την πρώτη λίστα; 

Αλλά έτσι συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα. Ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο χάρος.

Επί της ουσίας της υπόθεσης τώρα:
  • Όπως όλα δείχνουν και με βάση δικαστικές πηγές, τα λεφτά, δηλαδή το 1,22 εκατ. δολάρια, δεν ανήκουν στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Τουλάχιστον δεν του τα χρεώνουν μέχρι τώρα οι δικαστές.
  • Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές φαίνεται να έκρυψε τα ονόματα. Ο ένας λογαριασμός (για το διάστημα 2005 – 2007 έχει 1.222.335 δολάρια) ήταν στο όνομα του συμβούλου επιχειρήσεων. Σ. Συκιαρίδη και ως άλλο πρόσωπο σχετιζόμενο με το λογαριασμό αυτό αναφερόταν η Ελένη Παπακωνσταντίνου του Μιχαήλ (κόρη του αείμνηστου υπουργού Εξωτερικών και Δικαιοσύνης). Σε άλλο αρχείο βρέθηκε κλειστός λογαριασμός, στο όνομα του πολιτικού μηχανικού Ανδρέα Ροσώνη. Διαπιστώθηκε ότι σύζυγός του είναι η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, κόρη και αυτή του Μιχ. Παπακωνσταντίνου. Και οι δύο γυναίκες είναι δικηγόροι και εξαδέλφες πρώην υπουργού.
  • Οι γαλλικές αρχές διαβεβαίωσαν την Ελλάδα ότι η δεύτερη λίστα που παρέδωσαν είναι η αυθεντική, επομένως στην πρώτη λίστα, πριν από δύο χρόνια έγινε η παρέμβαση.
  • Ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι επιμένει πως δεν έχει κάνει αυτός την αλλοίωση τονίζοντας ότι είναι χοντροκομμένη αφέλεια να κάνει κάτι τέτοιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μιλήσει για πόλεμο που του γίνεται και θα δείξει τον κ. Βενιζέλο ως άνθρωπο που του «την έστησε». Βγαίνουν χοντρά μαχαίρια δηλαδή.
  • Μένει να διευκρινιστεί πως θα κινηθούν οι διαδικασίες κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου. Διότι άλλο η κοινωνική και πολιτική του αποδοκιμασία κι άλλο η τιμωρία του. Εδώ λένε δικαστικές πηγές μπορεί να υπάρχει το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων διότι έχουν μεσολαβήσει δύο βουλευτικές θητείες, έστω κι αν η μία κράτησε μόλις μία ημέρα το Μάιο.
  • Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα γίνει Εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή στη Βουλή για να διερευνηθεί το σκέλος της μη αξιοποίησης της λίστας από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και φυσικά θα πρέπει να ερευνηθεί αν τα χρήματα στο λογαριασμό είναι νόμιμα, αν έχουν δηλωθεί κι αν φυσικά έχει καμιά εμπλοκή ο κ. Παπακωνσταντίνου ή απλά έκανε μια εξυπηρέτηση σε συγγενείς.



http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου