Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ερντογάν: Θέλει να αφήσει ιστορία με ... τεχνητά νησιά

Ερντογάν: Θέλει να αφήσει ιστορία με ... τεχνητά νησιάΠλήθος ανακοινώσεων και πληροφοριών για τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν έρχονται συνεχώς στο φως, καθώς φιλοδοξεί η Τουρκία να γίνει μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της περιοχής και του κόσμου ολόκληρου.

Ορισμένες εξ αυτών είναι τα τεχνητά νησιά α λα Τούμπαι, το σχήμα της τουρκικής σημαίας, η ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ, το "τρελό

όνειρο" μιας διώρυγας που θα κόβει τη γη και θα ενώνει το Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα, καθως και η κατασκευή ενός τεμένους λαμπρότερου από εκείνο του Σουλεϊμάν, του οποίου οι μιναρέδες θα ξεπερνούν αυτούς της Μεδίνας.

Πάντως, σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη το έργο για την κατασκευή μιας τρίτης γέφυρας στο Βόσπορο, κόστους 2,5 δισ. δολαρίων και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ταξίμ, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, λόγω του ότι θα δημιουργηθούν εκεί εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα, ενώ δε δόθηκε χρόνος για πραγματοποίηση αρχαιολογικής έρευνας πριν την έναρξη των έργων, με το Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων να ενημερώνει ότι θα οδηγήσει τις αρμόδιες αρχές στα δικαστήρια.

Σημειώνεται, ότι η Τουρκία κατασκευάζει ακόμη δύο σήραγγες στο σημείο όπου ο Βόσπορος εκβάλλει στη θάλασσα του Μαρμαρά, νέους αυτοκινητοδρόμους και αεροδρόμια και 10.000 χλμ ράγες για αμαξοστοιχίες υψηλής ταχύτητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου