Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: «Ξεκινάμε τον επόμενο μαραθώνιο – Δεν υπάρχει λεπτό για χαλάρωση»

  Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χαλάρωση», ενώ προανήγγειλε συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τη Δευτέρα.
«Περνάμε στη φάση της απενοχοποίησης της επιχειρηματικότητας, γιατί χωρίς επενδύσεις στη χώρα
δεν θα έρθει ποτέ η ανάπτυξη» τόνισε.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του Eurogroup, λέγοντας ότι, στα παρασκήνια της Συνόδου υπήρξαν θετικά σχόλια για τις θυσίες και τις προσπάθειες των Ελλήνων, προσθέτοντας ότι «Ένας μαραθώνιος μόλις τελείωσε με επιτυχία, αλλά ήδη είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον επόμενο μαραθώνιο».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ είναι πλέον βέβαιη, κάτι το οποίο ουσιαστικά επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή: «μόλις το προλάβαμε» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε, τονίζοντας: «Αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία για την Ελλάδα ταυτόχρονα γίνεται επιτυχία για την Ευρώπη».
Κλείνοντας είπε χαρακτηριστικά: «Για άλλους η δόση θα φέρει ανακούφιση άμεσα, για άλλους αργότερα, για άλλους απλά θα αλλάξει την ψυχολογία. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν υπήρχε αυτή η εξέλιξη δύσκολα θα μπορούσαμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου