Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πως γίνεται αυτό;

Αγαπητέ,

διαβάζω ανταπόκριση από το Μπουένος Άϋρες ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του στη Λατινική Αμερική, δήλωσε: «Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εμπειρία της Αργεντινής - με τις ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές από την περίπτωση της Ελλάδας - είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεωκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ».
Θα ήθελα, μέσω του i-R, να παρακαλέσω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δείχνει να χειρίζεται άριστα την ελληνική γλώσσα, να μας εξηγήσει πως γίνεται να αποφύγεις κάτι που ήδη έχει συμβεί. Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας, πρέπει, στην Ελλάδα, «να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεωκοπίας». Κι αφού παρεμβληθεί ένα κόμα (σ.σ. σημείο στίξης) συνεχίζει: «στην οποία ηδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση...». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η Ελλάδα έχει ήδη χρεωκοπήσει, οδηγούμενη σε κατάσταση χρεωκοπίας από την κυβέρνηση.

Η απορία μου είναι πως γίνεται να αποφύγουμε τη χρεωκοπία, όταν ήδη έχουμε χρεωκοπήσει. 

 Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει βαλθεί να δικαιώσει τον Θόδωρο Πάγκαλο, που είπε πως αν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γίνει πρωθυπουργός θα είναι ο μόνος Έλληνας πρωθυπουργός που δεν θα έχει σπουδάσει. Αλλά αυτό δεν πρέπει να τον πτοεί, διότι, όπως γνωρίζει, εδώ κοτζάμ Πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Λούλα, δεν είχε σπουδάσει, στον πρωθυπουργό της μικρής Ελλάδας... θα κολλήσουμε;
Κάτι ακόμα: όταν ο κ. Τσίπρας ολοκληρώσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του και επιστρέψει στην Ελλάδα, θα βρεθεί μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Ο εν δυνάμει εταίρος του στην "κυβέρνηση της αριστεράς" Πάνος Καμένος, δεν είναι απίθανο να βρεθεί ουσιαστικά χωρίς κόμμα, καθώς οι αποχωρήσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες συνεχίζονται. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: εντάξει, χωρίς πρόγραμμα είναι πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτο κόμμα. Αλλά πως θα σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς εταίρους; Εκτός κι αν επεκτείνει τη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και πέραν των ψηφοφοριών σε ορισμένα θέματα στη Βουλή.
  http://www.i-reportergr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου