Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η κυπριακή Βουλή ψήφισε τα εφαρμοστικά νομοσχέδια


Η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, ολοκλήρωσε την ψήφιση 24 νομοσχεδίων για εφαρμογή των προνοιών του μνημονίου, μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Τα περισσότερα νομοσχέδια εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Το νομοσχέδιο που καθιέρωνε αυξημένο φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας αποσύρθηκε, προκειμένου να γίνουν διορθώσεις σε λάθη που περιείχε και θα τεθεί για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της
Ολομέλειας, την ερχόμενη εβδομάδα. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή είχε ενημερώσει τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, η οποία προηγήθηκε της συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Τα νομοσχέδια για το επίδομα Μάνας, Τέκνου και Φοιτητικής Χορηγίας καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές της ΕΔΕΚ και από τέσσερις μεμονωμένους βουλευτές.

Βουλευτές που μίλησαν εκ μέρους των κομμάτων ανέφεραν ότι η επιλογή που υπήρχε μπροστά τους ήταν ή το μνημόνιο ή η πτώχευση του κράτους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των νόμων, σημειώθηκαν επεισόδια έξω από Κοινοβούλιο, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολύτεκνοι και ανάπηροι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το κόψιμο των επιδομάτων τους.
 ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου