Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δικαστές, εισαγγελείς, φαρμακοποιοί



Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2013, σε ηπιότερη όμως μορφή, αποφάσισαν τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους. Συγκεκριμένα, θα κατέρχονται από τις έδρες από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ μέχρι σήμερα κατέβαιναν από τις έδρες από τις 10 π.μ. έως 3 μ.μ.
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, σε ηπιότερη όμως μορφή, αποφάσισαν τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κατά την τακτική Γενική Συνέλευσή τους ακολουθώντας την ίδια απόφαση, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ειδικότερα, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την παράταση των
κινητοποιήσεων τους μέχρι 19 Ιανουαρίου 2013, οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Συνέχιση της πανελλαδικής αναστολής, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), επισημαίνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (θεσμικά, χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ κλπ).

Εξάλλου, σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν αύριο οι εκπαιδευτικοί.
Τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ, θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Στο μεταξύ, αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν την Κυριακή οι 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου