Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Το τοπίο αλλάζει


Antonis-Samaras-ekprosopoi-polyethnikon

Ικανοποιημένος από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους 13 πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών  οι εταιρίες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται, και κυρίως να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα. Για το φορολογικό ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως πρέπει να ψηφιστεί καθώς είναι προαπαιτουμενο για την επόμενη δόση χωρίς όμως να διευκρινήσει αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τις γιορτές.
Πολύ επικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο Νότης Μηταράκης ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. ” Στις αρχές του 2013 ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουμε στην καταπολέμηση ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας” δήλωσε ενώ όπως είπε οι  εταιρίες ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι το οποίο θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση πέρασε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στους επιχειρηματίες τόνισε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και αυτό όπως είπε φαίνεται από όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για  την ενίσχυση της ρευστοτητας.
Οπως είπε ο κ. Σαμαράς η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο ενώ όπως είπε , προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Ο Πρωθυπουργός μάλιστα τόνισε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων  προιόντων στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών σε ένα μήνα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου