Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αυτό που ΟΛΟΙ ξέρουμε αλλά ντρεπόμαστε να παραδεχθούμε





Εδώ και πολλά χρόνια, οι Έλληνες πολίτες έχουν σαν δεδομένο ότι κανένας δεν πάει φυλακή σε αυτή τη χώρα, ό,τι και να έχει κάνει, αρκεί να έχει τα λεφτά και τις πολιτικές διασυνδέσεις.


Και η αλήθεια να λέγεται, ο μέσος Έλληνας πολίτης είχε αυτή την αντίληψη, διότι κανένας δεν είχε πάει φυλακή για το οτιδήποτε τόσα χρόνια.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη, επίσης πιστοποιεί αυτή την ατιμωρησία και ανομία. 

Ουσιαστικά, κανένας και για κανέναν λόγο ουδέποτε έχει μπει στην φυλακή στην Ελλάδα, διότι άπαντες είτε τα έπαιρναν, είτε μπορούσαν να εξαγοράσουν κάποιον, είτε τέλος πάντων, όλοι έκαναν τα στραβά μάτια, διότι εδώ είμαστε χωριό και όλοι ξέρουν ο ένας τον άλλον.

Σε αντίθεση βέβαια με τους Αμερικάνους, όπου, όσο πιο γνωστός και διάσημος είσαι, τόσο μεγαλύτερο παράδειγμα θα σε κάνουν.

Πρόσφατα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ξαφνικά και από το πουθενά μπαίνει φυλακή ο Άκης!!! Όχι μόνο αυτό, αλλά μπαίνει φυλακή και η σύζυγος του και η κόρη του ξαφνικά θέλει να δώσει ό,τι ακίνητα έχει η οικογένεια στο ελληνικό δημόσιο!!

Πότε στο παρελθόν είχαν γίνει τέτοιες κοσμογονικές διώξεις στην Ελλάδα; ΠΟΤΕ!!

Προσωπικά περιμένω να δω να φυλακιστούν να τιμωρηθούν ορισμένοι που έχουν πράξει και χρηματιστηριακά εγκλήματα, αλλά αυτό είναι ένα θέμα για μια άλλη μέρα. Προς το παρόν σειρά έχουν τα διάσημα πρόσωπα, πριν φτάσουμε στους λιγότερους γνωστούς. Αλλά καλός είναι ο οικονομικός εισαγγελέας, αλλά απαιτείται και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει εισαγγελική αρχή. Αλλά αυτό προς το παρόν είναι κάτι μελλοντικό.

Το ερώτημα είναι το εξής: Τι έχει αλλάξει ξαφνικά και βλέπουμε αυτή την αλλαγή στάσης της πολιτείας απέναντι στην εγκληματικότητα, ενώ πριν από ένα μόλις χρόνο, όλοι μας δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορεί να γίνουν όλα αυτά που γίνονται σήμερα, με αποκορύφωμα την φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου;

Η απάντηση είναι ότι οι αρχές ξαφνικά έχουν περισσότερη ελευθερία να κάνουν τη δουλεία τους. Ή να το πούμε διαφορετικά, υπάρχει λιγότερη πολιτική επιρροή. Ναι αλλά για ποιο λόγο, ξαφνικά η σημερινή πολιτική ηγεσία (όχι αναγκαστικά η κυβέρνηση) θέλει να δει να τιμωρούνται όλοι οι κακοί και δεν κάνει τα στραβά μάτια για κανέναν;

Εκτιμώ ότι έχει βάλει το χέρια της η τρόικα για όλα αυτά. Μαθαίνω ότι υπάρχει ασφυκτική πίεση ώστε οι οικονομικοί εισαγγελείς να έχουν την ελευθερία να πράξουν το καθήκον τους και αυτή η πίεση είναι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Διότι όπως και ορισμένοι από εμάς, έτσι και οι Ευρωπαίοι, δεν κατανοούν πως είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος με μερικά εκατομμύρια ευρώ που δεν μπορεί να δικαιολογήσει, και κανείς να μην κάνει τίποτα. Έτσι λοιπόν πιέζουν την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία στο σύνολο να αφεθεί ελεύθερη η οικονομική εισαγγελεία να κάνει τη δουλειά της.

Διότι αγαπητέ αναγνώστη, εμείς δεν είμαστε ικανοί να καταργήσουμε την υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών στις εφημερίδες. Έπρεπε μετά από όλα αυτά τα χρόνια να μας πιέσουν (εκβιάσουν αν θέλετε, μια χαρά το βρίσκω) με σκοπό να σταματήσουν οι υποχρεωτικές δημοσιεύσεις και η υποχρεωτική εγγραφή στο επιμελητήριο.

Είμαστε ανίκανοι να κάνουμε το οτιδήποτε από μόνοι μας. 

Και εφόσον είμαστε τόσο ανίκανοι, προσωπικά δέχομαι με μεγάλη ευχαρίστηση να μας νταντεύει η καλή τρόικα, προκειμένου κάτι να γίνει σε αυτή τη χώρα μπας και αλλάξει κάτι και δούμε άσπρη μέρα. Διότι από μονοί μας, είμαστε ανίκανοι.

Τώρα αν ορισμένοι αυτό το λένε απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας, ας είναι και έτσι.




http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου