Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι μαθητές δε σιτίζονται;

Ποιοι μαθητές δε σιτίζονται;
Οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων σε όλο το Νομό Καβάλας έλαβαν χθες επείγουσα επιστολή που υπογράφει ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νίκος Γεωργιάδης. Με την επιστολή αυτή οι διευθυντές καλούνται να καταθέσουν στην υπηρεσία, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αναλυτικό πίνακα με τα στοιχεία των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης.
Καταλυτική προθεσμία για τη συγκέντρωση αυτών των στοιχείων, ορίζεται η Παρασκευή 21 Δεκέμβρη. Με το διαβιβαστικό έγγραφο, οι διευθυντές ενημερώνονται πως ακριβώς θα χειριστούν το
θέμα, με ιδιαίτερα έμφαση στην εχεμύθεια που πρέπει υπάρξει από μέρους τους, προκειμένου να μη διαρρεύσει ο κατάλογος των ονομάτων κάθε σχολείου.
Η επιστολή που έλαβαν οι διευθυντές των σχολείων αναφέρει τα ακόλουθα:
Ύστερα από τη διαπίστωση ότι μαθητές που φοιτούν στις σχολικές μονάδες έχουν ανάγκη σίτισης, καλούνται οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/νες όλων των σχολικών μονάδων Π.Ε. Καβάλας, να συγκεντρώσουν στοιχεία για μαθητές χρήζοντες υποστήριξης για σίτιση, να συμπληρώσουν και να παραδώσουν αυτοπροσώπως το συνημμένο πίνακα στην υπηρεσία μας μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 (μόνο σε περίπτωση θετικής απάντησης). Τονίζουμε ότι στον πίνακα θα πρέπει να συμπεριληφθούν μαθητές οι οποίοι έχουν άμεση και πραγματική ανάγκη σίτισης και όχι περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα αλλά ωστόσο δε σιτίζονται για άλλους λόγους. Σας επισημαίνουμε ότι ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να λάβετε για την προστασία της ανωνυμίας και να λειτουργήσετε με απόλυτη εχεμύθεια, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα τραυματισμού της αξιοπρέπειας των μαθητών και οικογενειών τους, αυτού δηλαδή του εξ’ αδιαιρέτου ανθρώπινου δικαιώματος, ο τραυματισμός του οποίου θα μας τραυμάτιζε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου