Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Άρχισε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επιχειρηματίες


 Τη ριζική ανατροπή της ατζέντας με στροφή στην ανάπτυξη μέσω της επαναδραστηριοποίησης των πολυεθνικών εταιρειών, επιχειρεί ο πρωθυπουργός. Για το λόγο αυτό συναντάται αυτήν την ώρα με κορυφαία στελέχη των πολυεθνικών που έχουν κάνει εδώ και χρόνια μπίζνες στην Ελλάδα προκειμένου να άρει τις επιφυλάξεις τους για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρασαν  την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου οι επικεφαλής των εξής ομίλων: UNILEVER, PEPSICO, SPECIFAR, NESTLE, BIC VIOLEX, LAFARGE, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, COSCO, VODAFONE, PHILIP MORRIS, P.N.G,
NOVARTIS.
Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι: «Μην εγκαταλείψετε την Ελλάδα. Είναι επενδυτικά ασφαλής». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δε θα αφήσει στη μέση την προσπάθεια αυτή και θα έχει και στο μέλλον σειρά επαφών με όλους τους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας, είτε είναι πολυεθνικές είτε ελληνικές. Ο στόχος είναι προφανής: Να καταστήσει σαφές σε όλους όσους έχουν το… χρήμα, ότι μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα χωρίς το φόβο μιας χρεοκοπίας. Έτσι, θα στείλει διπλό μήνυμα. Και ότι η επενδυτική δραστηριότητα μπορεί να ενισχυθεί και ότι οι Έλληνες μπορούν να φέρουν πίσω στις τράπεζες της καταθέσεις τους. Άλλωστε, όπως λένε τραπεζικά στελέχη, 20 δισ. ευρώ να επιστρέψουν από τα 80 και πλέον που έφυγαν από τα γκισέ, οι ελληνικές τράπεζες θα σωθούν και θα ενισχύσουν με εντυπωσιακό τρόπο τη ρευστότητα στην αγορά.
Από την άλλη, η δραστηριοποίηση κι άλλων ξένων εταιρειών, εκτός από «ζεστό» χρήμα, θα ανοίξει θέσεις εργασίας μειώνοντας την ανεργία που έχει ξεπεράσει το 26%. Κι όπως όλοι οι νοήμονες ξέρουν, σε μια ανοικτή οικονομία με τα καπιταλιστικά πρότυπα που κυριαρχούν, χωρίς να γίνονται μπίζνες οι χώρες καταρρέουν. Εδώ μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει καταλάβει και στρέφει το βλέμμα του στους… εχθρούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου