Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Όταν απολύουν οι "άλλοι" ονομάζεται αναλγησία, όταν απολύουν οι αριστεροί ονομάζεται αναγκαιότητα.!


Στη μείωση προσωπικού του «Ριζοσπάστη» , αλλά και σε όσους «βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ», με αφορμή αυτό το γεγονός, αναφέρεται σημερινό άρθρο της εφημερίδας, όπου τονίζεται ότι «η μείωση προκύπτει σαν αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ«.

«Μιλάνε και γράφουν για τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» εκείνα τα ΜΜΕ που, με λύσσα υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο, που τρέφεται από τη μαζική ανεργία, που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση, που δεν μπορεί και δε θέλει να εξασφαλίσει στους άνεργους μέτρα ουσιαστικής προστασίας, όπως ζητάει το ΚΚΕ και παλεύουν τα ταξικά συνδικάτα» αναφέρει το άρθρο και επισημαίνει ότι «κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ» εκείνοι που βρέθηκαν απέναντι σε κάθε εργατικό αγώνα, ενώ στις επιχειρήσεις τους έχουν σαρώσει κάθε εργατικο δικαίωμα.

 
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι τα ΜΜΕ των επιχειρηματιών-ιδιοκτητών που επιτίθενται στο ΚΚΕ «είναι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από άλλες οικονομικές δραστηριότητες, αφού ανήκουν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εισηγμένους στο χρηματιστήριο, ενώ στα κανάλια και τις εφημερίδες τους οργιάζουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι απολύσεις, οι κάθε είδους εκβιασμοί».

«Ο «Ριζοσπάστης», ο «902», η «Τυποεκδοτική» δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Δε λειτουργούν με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος. Είναι επιχειρήσεις και Μέσα προπαγάνδας της πολιτικής και των θέσεων του ΚΚΕ. Το εκδοτικό του Κόμματος έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η φωνή του θα ακούγεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αποκλεισμούς» αναφέρει το άρθρο, στο οποίο υπενθυμιζέται ότι, το ΚΚΕ έχει ενημερώσει με δημόσιες παρεμβάσεις για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επιδεινώθηκε και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και «οδήγησε στην υπαγωγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 και στο κλείσιμο του τηλεοπτικού «902» με τις αναγκαστικές αυτές επιλογες να ζημιώνουν πρώτα απ΄ ολα το ίδιο το κόμμα.»

«Η μείωση του προσωπικού του «Ριζοσπάστη» έρχεται σε συνέχεια άλλων αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του κόμματος, που αφορούν πρώτα και κύρια τα επαγγελματικά του στελέχη, μέλη και στελέχη που εργάζονται στο ΚΚΕ, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη δράση του. Ακόμα και στο «Ριζοσπάστη», η απόφαση για μείωση του προσωπικού πάρθηκε αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο, που δεν έθιγε τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Δεν έγιναν μειώσεις μισθών, όπως σε όλα τα αστικά ΜΜΕ» επισημαίνεται στο κείμενο, το οποίο καταλήγει:

«Και η κρίση δείχνει πως το παλιό σάπισε και πως οι εποχές που ζούμε κυοφορούν το καινούργιο. ΄Ολοι εμείς που το κόμμα μάς χρέωσε στη δουλειά του ΄Ριζοσπάστη΄ ο οποίος επί 94 χρόνια στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομενων, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτο μας για να ανταποκριθούμε».

http://www.politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου