Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Επιμένει ο υπουργός στο Μηχανογραφικό με το νέο Ακαδημαικό «Χάρτη» των ΑΕΙ

Το χρονοδιάγραμμα για την τελική απόφαση συγχωνεύσεων θα τηρηθεί , όπως έχει ανακοινωθεί , είπε σήμερα στους Πρυτάνεις -κατά τη σημερινή τρίωρη συνάντηση-ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και δεν έκανε δεκτό το αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας, να δοθεί περισσότερος χρόνος.
Έτσι οι μαθητές της Γ. Λυκείου θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό με βάσει το νέο ακαδημαϊκό «χάρτη» που θα προκύψεις από τις συγχωνεύσεις των τμημάτων.
Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι για τις συγχωνεύσεις θα υπάρξουν ακαδημαϊκά, κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια.
Ο υπουργός Παιδείας είπε πως δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις και διέψευσε φήμες περί ήδη αποφάσεων περί συγχωνεύσεων τμημάτων, όπως του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου
Πατρών.
Ο υπουργός μίλησε για ειλικρινή διάλογο και για την επεξεργασία των επι μέρους προβλημάτων των Πανεπιστημίων υα υπάρξει ξεχωριστή συζήτηση με τις Πρυτανικές αρχές κάθε Ιδρύμ ατος.
Στη συζήτηση με τον κάθε Πρύτανη που θα ξεκινήσει τι ς επόμενες ημέρες θα δοθούν και τα κριτήρια με τα οποί θα γίνει η ανασυγκρότηση του ακαδημαικού χάρτη τα οποία και θα δημοσιοποιηθούν.
Ο κ. Αρβανιοτόπουλος είπε πως η αναδιάρθρωση των ΑΕΙ είναι παραίτηση γιατί όπως είπε η δημιουργία τμημάτων έγινε με πελατειακά κριτήρια
Οι Πρυτάνεις ζήτησαν μείωση του αριθμού εισακτέων στα Πανεπιστήμια , αίτημα που θέτουν κάθε χρόνο.
Παράλληλα οι Πρυτάνεις έκαναν λόγο για πρωτόγνωρο δημιουργικό και γόνιμο διάλογος γόνιμος
Αύριο Τρίτη ο κ. Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί για το ίδιο θέμα με τους προέδρους των ΤΕΙ.
ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Η προγραμματισμένη να συζητηθεί σήμερα Δευτέρα ,στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Α΄ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς κυρίας Μαρίας Ρεπούση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» και την διαδικασία αναδιάρθρωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας δεν συζητήθηκε κατόπιν συνεννοήσεως της Βουλευτού με τον κύριο Υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου