Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς:Υπάρχει πραγματική ελπίδα για ανάκαμψη

Δηλώσεις στις Βρυξέλλες-επίθεση σε υπαλλήλους της Βουλής
Τέλος στην αγωνία και τους εκβιασμούς για  έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ βάζει η απόφαση του γιούρογκρουπ για εκταμίευση της δόσης μαμούθ προς την Ελλάδα, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις Βρύξέλλες, πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.
Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε πως διαμορφώνονται πλέον οι συνθήκες για να βγει η Ελλάδα οριστικά απο την κρίση και πως  αλλάζει το μείγμα της ασκούμενης πολιτικής, ανοίγοντας το δρόμο για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Ο πρωθυπουργός  τόνισε ότι η
απόφαση αποτελεί δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης και γι΄αυτό ευχαρίστησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές της ΝΔ για την στήριξη τους.
Επισήμανε ότι στη χώρα θα μπουν συνολικά πάνω από 52 δισ ευρώ από τα οποία τα 40 θα μείνουν μέσα στην Ελλάδα και δεσμεύτηκε, τους επόμενους μήνες να αποπληρωθούν όλες οι οφειλές του Δημοσίου. Αιχμηρός ήταν απέναντι σε όσους , όπως είπε, πίστευαν ότι θα πεταχτεί η Ελλάδα εκτός ευρώ ή υποστ’ήριζαν ότι δεν έγινε διαπραγμάτευση.
Τώρα δεν θα ξέρουν τι να πουν, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.  Τέλος ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα οφέλη από την ρύθμιση του χρέους, την μείωση του επιτοκίου, το μορατόριουμ στην πληρωμή τόκων και χρεολυσίων, την επαναγορά  ομολόγων και την επιστροφή κερδών από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες για να τονίσει ότι σε συνδιασμοό με την καταβολή της δόσης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απομακρύνεται πλέον οριστικά το σύννεφο αβεβαιότητας που σκίαζε την χώρα, δημιουργώντας έτσι ευκαιρίες για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις αντιδράσεις των υπαλλήλων της Βουλής τοποθετήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση στις Βρυξέλλες.
“Εγώ και η κυβέρνησή μου εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Και όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση. Σε τέτοιες ώρες είναι επόμενο αυτή να είναι η αμετάκλητη απόφασή μας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου