Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Το πλιάτσικο των “Δεκεμβριανών” ο ΣΥΡΙΖΑ το βλέπει “λαϊκή εξέγερση”

Πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς η δολοφονία ενός νεαρού παιδιού από έναν ανόητο αστυνομικό είχε προκαλέσει τις χειρότερες καταστροφές της Αθήνας. 


Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καταδικαστέα από όλους, αντί να δημιουργήσει ένα παλλαϊκό ειρηνικό ρεύμα ενάντια στην καταπίεση (όποια κι αν ήταν αυτή), την αστυνομική αυθαιρεσία ή ακόμη και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατέληξε σε ένα ρεύμα πλιατσικολόγων, καταστροφέων της Αθήνας και των περιουσιών πολιτών.

Εκείνη η περίοδος χαρακτηρίστηκε ως «Δεκεμβριανά» κι έτσι έμεινε. Για κάποιους

ήταν οι μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και έφεραν σιγά – σιγά τη φθορά της τότε κυβέρνησης η οποία για να λέμε και του στραβού το δίκιο ήταν από μόνη της μπάχαλο και βουτηγμένη στη διαφθορά και την ανικανότητα.

Για άλλους ήταν ημέρες ντροπής. Αντί να είναι ημέρες τιμής για ένα αθώο παιδάκι που άφησε την τελευταία του πνοή άδικα από το χέρι ενός βλάκα μπάτσου, έγινε ο παράδεισος των μπαχαλάκηδων με τις γνωστές συνέπειες.

Το γεγονός ότι το κράτος άφησε τους κουκουλοφόρους εκείνη την περίοδο να αλωνίζουν επί μέρες στην πρωτεύουσα κι όχι μόνο, ήταν η πόρτα που άνοιξε για να τα κάνουν ρημαδιό όποτε ήθελαν οι ίδιοι άθλιοι. Και άνοιξε το δρόμο και στη Χρυσή Αυγή να γίνει κόμμα, να δέρνει και να βρίζει, να κάνει μπάχαλο τη χώρα αλλά να μην τιμωρείται. Μία σου και μία μου που λέει και ο Μιχαλολιάκος αλλά και διάφοροι άλλοι ακραίοι.

Αυτές λοιπόν τις ημέρες που θα έπρεπε να είναι ημέρες μνήμης, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Η νεολαία του Συνασπισμού με το σύνθημα «ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» καλεί τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια της Πέμπτης στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αύριο από τις 11:00 έως τις 17:00 θα λάβουν χώρα διαδηλώσεις στα Προπύλαια και θα υπάρχουν συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛAΣ και την εξέγερση του Δεκέμβρη, όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση η νεολαία. Και συνεχίζει: 
«Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή. Σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο. Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!».

Τα συμπεράσματα δικά σας, τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Πόλεμος ανακοινώσεων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την προκλητική ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών.

Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο.

Να είναι σίγουροι, οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα “άκρα” να πετύχουν το σκοπό τους. Δε θα αφήσουν να υπάρξει καμία νέα MARFIN. Καμία κουκούλα δεν πρόκειται πλέον να τους κρύψει».


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Στα εμφυλιοπολεμικά, μισαλλόδοξα και τρομοκρατικά κηρύγματα της ΝΔ, απαξιούμε να απαντήσουμε.

Τους παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα εδώ και τώρα: Καταδικάζει τη σημερινή ανακοίνωση της νεολαίας του, που καλεί σε εξέγερση; Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές».

Η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επιτέθηκε στη ΝΔ ζητώντας είτε να αποσύρει την ανακοίνωση είτε να την ανασκευάσει λέγοντας: «Η ατζέντα, η φρασεολογία, το γράμμα τέτοιων ανακοινώσεων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Υπάρχει μόνο την προηγούμενη του εμφυλίου. Σας προειδοποιώ δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά. Η δημοκρατία δεν καλύπτεται από τέτοια φρασεολογία».

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος αντέδρασε κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συνοδοιπόρος με τη Χρυσή Αυγή. «Είναι απίστευτη η τακτική σας και αυτό που προασπίζεστε. Είναι πλέον γνωστό ποιοι υπηρετούν και τι, και τι υπερασπίζονται και ποιοι. Οι μάσκες έπεσαν καταλάβετέ το. Αποκαλυφθήκατε. Είστε συνοδοιπόροι με την Χρυσή Αυγή. Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης μπροστά στα αλλόκοτα που θέλετε να επιβάλετε» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου