Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Καβγάδες στο... καφενείο



Με... φόντο το non paper που εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τις αποχωρήσεις, τους «καβγάδες καφενείου» και την απειλή διάσπασης συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο μεταξύ, χθες, ήρθε μια ακόμη παραίτηση να προστεθεί σε αυτές των κυρίων Ζώη, Μανώλη και Σταμάτη. Αυτή του πρώην βουλευτή και γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη. Σε επιστολή του προς τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, ο κ. Γιαννάκης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα». Η παραίτησή του από μέλος των Ανεξάρτητων
Ελλήνων, όπως σημειώνει, «δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου». Από τη μεριά του, ο Κώστας Μαρκόπουλος, που επέστρεψε αργά χθες το βράδυ από το Παρίσι, όπου βρισκόταν για το Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παραίτησής του ανέφερε μιλώντας στον Real FM: «Υπάρχει πουθενά καμία αποχώρησή μου; Δεν νομίζω ότι υπάρχει. Από όσο θυμάμαι δεν έχω κάνει». Ο πρώην εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, μιλώντας στον Real FM τόνισε: «Δεν μπορώ να συνεργάζομαι συνειδητά σε μια προσπάθεια απαξίωσης και γραφικοποίησης ενός αντιμνημονιακού αγώνα στον οποίο έχουμε πιστέψει πολλοί σοβαροί άνθρωποι». Χθες ο κ. Καμμένος τόνισε σε δηλώσεις του, σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι ουσιαστικά οι συγκεκριμένοι «ζητάνε συγχώρεση από τον “σουλτάνο” Σαμαρά» και είναι «σαν να κάνουν επίσημα μια πρόταση στη Ν.Δ. να τους δεχτεί και να προχωρήσουν όλοι μαζί για μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη». Υποστήριξε επίσης ότι «ο καθένας τραβάει τον δρόμο του», ενώ ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένος για την αποχώρηση μόνο του Χ. Ζώη, καθώς τους συνδέει μια φιλιά 20 ετών.

Σχετικά με το περίφημο non paper, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε ότι «ουδέποτε δόθηκε από εμένα στην Προεδρεία της Δημοκρατίας» και υποστήριξε ότι «αυτά τα non paper είναι παραμύθια».


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου