Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Προς άρση της στήριξης στην κυβέρνηση Μόντι το κόμμα του Μπερλουσκόνι

Την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κεντροδεξιού «Λαού της Ελευθερίας» να μην λάβει μέρος στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μόντι στην ιταλική Κάτω Βουλή, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Φαμπρίτσιο Τσικίτο.
Πρόκειται για το ισχυρότατο κοινοβουλευτικά κόμμα του ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γεγονός που προμηνύει την εκδήλωση μείζονος κυβερνητικής κρίσης στη γειτονική χώρα.
Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος σημείωσε δηλώσεις του ότι πλέον
είναι στην ευχέρεια του ιταλού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, εάν η κεντροδεξιά αποσύρει την στήριξή της στην κυβέρνηση.
Για κίνηση η οποία αντανακλά την εναντίωση του «Λαού της Ελευθερίας» στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έκανε λόγο από την πλευρά του ο Τσικίτο.
Οι γερουσιαστές του «Λαού της Ελευθερίας» είχαν αποχωρήσει νωρίτερα σήμερα από αντίστοιχου περιεχομένου ψηφοφορία στην Γερουσία.
Αφορμή αποτέλεσαν δηλώσεις του υπουργού Βιομηχανίας Κοράντο Πασέρα, ο οποίος εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για ενδεχόμενη επιστροφή  του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ενεργό πολιτική δράση.
Ο Πασέρα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όλα όσα δείχνουν στους εταίρους της Ιταλίας πως η χώρα οπισθοδρομεί δεν μπορεί να θεωρηθούν θετικά».
Σε δηλώσεις του, πάντως, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα σταθερότητας των θεσμών λόγω της πολιτικής έντασης.
Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου