Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Στέφαν Φούλε: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την επίλυση του ονόματος των Σκοπίων


eu-map

Ο Επίτροπος της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι αρχές των Σκοπίων να μην πιστεύουν ότι η λύση της διαφοράς έγκειται στη δημιουργικότητα των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των μελών του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να βρουν, δηλαδή, μια μαγική λύση.

Σύμφωνα με το Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα, στην ομιλία του χθες στο συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια «Friends», ο Φούλε,  τόνισε ότι η λύση στα Σκόπια είναι δυνατή μόνο με την ανοικτή πολιτική στάση έναντι των γειτόνων τους, όπως είναι η Ελλάδα και η Βουλγαρία.

Ο Φούλε είπε ότι ήταν ευτυχής που η Ελλάδα κάνει σημαντικά βήματα και ότι το μνημόνιο (συνεργασίας) αποτελεί μια καλή βάση για εκκίνηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα Σκόπια δεν θα χάσουν αυτήν την ευκαιρία.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πρόσθεσε ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την επικοινωνία μεταξύ των Σκοπίων και των βουλγαρικών αρχών για τα εκκρεμή θέματα μεταξύ των δύο μερών, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ο Φούλε διατύπωσε τη θέση ότι ο διάλογος υψηλού επιπέδου και οι μεταρρυθμίσεις στα Σκόπια βρίσκονται και πάλι στην ημερήσια διάταξη, όπως σημειώνει η Ούτρινσκι των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου