Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πανελλήνια συγκίνηση για το χαμό των τριών παιδιών

Πανελλήνια συγκίνηση για το χαμό των τριών παιδιών
Πανελλήνια συγκίνηση δημιούργησε το τραγικό περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μεσορόπη Παγγαίου. Τρία μικρά παιδιά, 15, 7 και 5 ετών έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο σπίτι στο οποίο βρισκόταν η οικογένειά τους. Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Η οικογένεια διαμένει στην Καβάλα. Κάθε Παρασκευή βρίσκονταν στον παππού και τη γιαγιά στη Μεσορόπη. Είναι μία οικογένεια πολυτέκνων, αφού ο πατέρας που εργάζεται στη ΔΕΗ, η μητέρα που είναι δασκάλα, απέκτησαν δέκα παιδιά. Έξι από αυτά ήταν με τους γονείς τους στη Μεσορόπη. Στις πέντε παρά τέταρτο το πρωί του Σαββάτου η γιαγιά ξύπνησε πρώτη από τη ζέστη. Κατάλαβε ότι
μες στο σπίτι εκδηλώθηκε φωτιά. Τα δύο παιδιά ηλικίας 5 και 7 ετών, κοιμόντουσαν στη σοφίτα. Όταν η υπόλοιπη οικογένεια βγήκε έξω από το σπίτι, διαπίστωσε ότι τα δύο παιδιά δεν ήταν μαζί τους. Ο 15χρονος γιος της οικογένειας με αυτοθυσία μπήκε στο σπίτι για να βγάλει έξω τα αδέλφια του. Δεν πρόλαβε όμως γιατί το ξύλινο σπίτι κατέρρευσε εσωτερικά.
Όπως όλα τα στοιχεία έδειξαν από την πρώτη στιγμή, η φωτιά ξεκίνησε από την ξυλόσομπα. Εξετάζονται κι άλλα σενάρια, τα οποία όμως δε φαίνονται καθόλου πιθανά.
Η κηδεία των τριών παιδιών έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκκλησία της Μεσορόπης.
Για το περιστατικό το δελτίο της αστυνομίας αναφέρει τα ακόλουθα: «Στις 8 Δεκεμβρίου 2012, 5.05 το πρωί στο δημοτικό διαμέρισμα Μεσορόπης Παγγαίου Καβάλας, από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε τριώροφη οικία, ιδιοκτησίας ημεδαπού, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η οικία και να εντοπισθούν μέσα σ΄ αυτήν απανθρακωμένα τα παιδιά, 5, 7 και 15 ετών αντίστοιχα. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στην κεραμοσκεπή παρακείμενης οικίας, η οποία υπέστη υλικές ζημιές. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία Ελευθερούπολης, που διενεργεί την προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου