Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τα δισεκατομμύρια που λείπουν από τις κυπριακές τράπεζες, οι ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις και η ομερτά του συγκροτήματος του Φαλήρου

Η μετωπική σύγκρουση του κυπριακού κράτους με τις διοικήσεις και τους μεγαλομετόχους των δύο μεγάλων τραπεζών, Λαϊκής και Κύπρου, δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις και σε δικαστικό επίπεδο.

Η κυπριακή κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε κινήσεις που θα διασφαλίζουν ένα μέρος των απαιτήσεων προκειμένου να κατευνάσει την κοινή γνώμη που είναι ανάστατη, ιδιαίτερα μετά τη συζήτηση που άνοιξε για το κούρεμα των κυπριακών ομολόγων το οποίο επιχειρεί με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα που παρουσιάζουν οι δύο μεγάλες
κυπριακές τράπεζες είναι πολλαπλάσιο από το ΑΕΠ της χώρας και οι Βρυξέλλες ζητούν επίμονα εξηγήσεις αλλά και ταυτόχρονα τη λήψη δραστικών μέτρων.

Εξάλλου, με αφορμή τα ακάλυπτα δάνεια της Λαϊκής τράπεζας που υπερβαίνουν τα 4 δις και της Κύπρου που δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί, ο σκληρός πυρήνας της ευρωπαϊκής ένωσης βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκόψει τις κυπριακές τράπεζες από ύποπτες καταθέσεις Ρώσων ολιγαρχών και να περιορίσει τη μαύρη διακίνηση κεφαλαίων.

Από την πλευρά τους οι μεγαλομέτοχοι των κυπριακών τραπεζών επιχειρούν να διαχειριστούν επικοινωνιακά την καταιγίδα που έρχεται με την βροχή προσφυγών στη δικαιοσύνη τόσο από επίσημο κυπριακό κράτος όσο και από τους μικρομετόχους.

Στη κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η επικοινωνιακή καμπάνια μεγαλομετόχου της Λαϊκής ο οποίος με τη βοήθεια του συγκροτήματος του Φαλήρου υπόσχεται νέες επενδύσεις στην Ελλάδα χωρίς ωστόσο να λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα των 4 δις ευρώ που λείπουν από την τράπεζα του και την απαϋλωση της μετοχής της.

Tο λαλίστατο σε άλλες υποθέσεις συγκρότημα του Φαλήρου, καθώς και οι "έμπειροι" συντάκτες του-για τους οποίους θα υπάρξουν σύντομα αποκαλυπτήρια- δεν ασχολούνται με το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο, αλλά έχουν αναλάβει εργολαβικά την προβολή των εμπλεκόμενου Τραπεζίτη.

Το ίδιο συγκρότημα έχει αναλάβει και το λιβανιστήρι της κυβέρνησης, την αποτυχία της οποίας προεξοφλούσε προεκλογικά,όταν με νύχια και με δόντια στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ της Δραχμής.




http://www.lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου