Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Τα χαιρετίσματά μας στα "φιλαράκια" σου, κ. Κατα-καημμένε.!


Στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων κ. Βασίλη Φλωρίδη, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργος Σούρλας, διαβίβασε στοιχεία που περιλαμβάνουν και αντίγραφα τιμολογίων από τα οποία προκύπτει...
ότι Ελληνες ασθενείς πληρώνουν φάρμακα σε πολλαπλάσιες τιμές σε σχέση με εκείνες που εισάγονται ή διατίθενται στο εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία που διαβίβασε ο κ. Σούρλας στον κ. Φλωρίδη προκύπτουν μεταξύ άλλων ότι:

• Ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ διατίθεται στους ασθενείς
αντί 3.300 ευρώ στην Ελλάδα, ενώ στη Γαλλία στα 1.087 ευρώ.

• Ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ διατίθεται στην Ελλάδα αντί 3.000 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό στα 1.000 ευρώ.
 
Ακόμη και σε αυτά που παράγονται η διαφορά είναι πολλαπλάσια:

• Ραδιοφάρμακο που παράγεται στην Ελλάδα διατίθεται στα εργαστήρια στην τιμή των 700-850 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη αντί 200-250 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο κ. Σούρλας αναφέρει πως «σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως ορισμένοι κοινωνικά ανάλγητοι συνεχίζουν αδίστακτα να κερδοσκοπούν και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας απέναντι σε εκείνους που δίνουν μάχη για τη ζωή κι εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διαφάνεια, η ανάρτηση στο Διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων, εμφυτευμάτων, ορθοπεδικών, καρδιολογικών συσκευών και άλλων που διατίθενται στην Ελλάδα και των αντίστοιχων τιμών στο εξωτερικό θα δώσουν τη λύση, την απάντηση στην κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση».

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου